Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wawrinka tuuletti finaalipaikkaa

Sveitsiläinen uurasti helteessä voiton

Urheilu
 
Pascal Guyot AFP
Stanislas Wawrinka otti finaalipaikan.
Stanislas Wawrinka otti finaalipaikan. Kuva: Pascal Guyot AFP

Kolme tuntia ja 46 minuuttia vaadittiin, ennen kuin Stanislas Wawrinka saattoi huokaista helpotuksesta varmistettuaan uransa toisen Grand Slam -finaalipaikan aikuisten tasolla. Sveitsiläinen kukisti Pariisin 30 celsiusasteen paahteessa Ranskan avointen välierässä isäntämaan Jo-Wilfried Tsongan 6–3, 6–7 (1–7), 7–6 (7–3), 6–4.

"Monet tunteet myllertävät mielessäni siitä, että pääsen taas pelaamaan Grand Slam -finaaliin – varsinkin kun se tapahtuu täällä Roland Garrosilla, missä olen voittanut juniorifinaalin (vuonna 2003)", Wawrinka sanoi Reutersille.

Tsonga aloitti avauserän terävästi, mutta ei saanut hyödynnettyä yhtään ensimmäiseen peliin saamistaan kolmesta murtopallosta. Avauserän neljännessä pelissä Tsonga johti syöttövuoroaan jo 40–0, mutta Wawrinka onnistui hyökkäämään takaa jo erän toiseen murtopallonsa.

Tsonga voitti tasaisen toisen erän tie-breakin miltei näytöstyyliin, ja hänellä oli myös kolmannessa erässä kaikki mahdollisuudet. Tsonga sai kolmannen erän aikana kaikkiaan kuusi murtopalloa: kaksi erän ensimmäiseen peliin, kaksi kolmanteen ja kaksi yhdeksänteen. Wawrinka osoitti kuitenkin vaikeissa asemissa teräksisiä hermoja, eikä Tsonga saanut erään yhtään murtoa.

"Jolla oli monia mahdollisuuksia murtaa minut kolmannessa erässä. Häntä vastaan saa aina kovan pelin, kovan taistelun, etenkin Roland Garrosilla", Wawrinka sanoi Reutersille.

Wawrinka mursi neljännessä erässä Tsongan syötön kertaalleen ja voitti näin Tsongan toista kertaa Ranskan avoimissa.

"Jo pelasi hienon turnauksen. Hän olisi ansainnut finaalipaikan minun tavoin, mutta olen erittäin iloinen, että voitin tänään", Wawrinka lohdutti vastustajaansa.

Turnauksen kahdeksanneksi sijoitettu Wawrinka kohtaa finaalissa voittajan toisesta välieräparista, jossa pelaavat maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic ja saman listan kolmonen Andy Murray. Djokovicin ja Murrayn ottelu keskeytettiin perjantaina sateen uhkan vuoksi Djokovicin johdossa 6–3, 6–3, 5–7, 3–3.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!