Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Andrea Pirlo: tyylikäs, krismaattinen, eleetön

Urheilu
 
Darren Staples Reuters
Pelasiko Andrea Pirlo eilen Mestarien liigan finaalissa viimeistä kertaa Juventuksen asussa? Kuvassa hän kamppailee Lionel Messin kanssa.
Pelasiko Andrea Pirlo eilen Mestarien liigan finaalissa viimeistä kertaa Juventuksen asussa? Kuvassa hän kamppailee Lionel Messin kanssa. Kuva: Darren Staples Reuters

Tyylikäs. Karismaattinen. Eleetön. Kylmäpäinen. Andrea Pirlosta on helppo keksiä erilaisia ylisanoja, jotka pätevät häneen sekä kentällä että kenttien ulkopuolella. Jalkapalloilijana hän on ennen kaikkea älykäs.

Pirlo ei ole koskaan ollut kansainvälisen jalkapallon nopeimpia pelaajia, eivätkä ikävuodet ole ainakaan lisänneet hänen vauhtiaan. Loistavalla tekniikallaan, pelisilmällään, syöttö- ja potkutekniikallaan hän on kuitenkin pysynyt huipulla vuodesta toiseen. Siellä hän on edelleen.

Eilen lauantaina Pirlo, 36, pelasi Juventuksen paidassa Mestarien liigan finaalissa, kun Berliinin loppuottelussa vastaan marssi Barcelona. Keskikenttäkonkari oli italialaisten avauskokoonpanossa, jälleen kerran.

Pirlon ura huipulla on kestänyt valtavan pitkään. Hän debytoi Italian pääsarjassa Serie A:ssa vuonna 1995, jolloin nuorimmat nykyhuipuista olivat hädin tuskin syntyneet.

Lauantain ottelu saattoi kuitenkin jäädä hänen viimeisekseen Juventuksessa. Pirlo on väläyttänyt mahdollisuutta lähteä Juventuksesta ja siirtyä Yhdysvaltain MLS-sarjaan.

Vaikka tämän jutun otsikossa puhutaan jäähyväisistä, Pirlon kohdalla ne eivät ole vielä varmoja. Vaikka Pirlo on edelleen loistava rytmittämään peliä, vuodet huipulla käyvät väistämättä vähiin.

Etenkin espanjalaislehdissä hänet on yhdistetty New York City FC:hen.

Varmaa kuitenkin on, että Pirlo ei lopeta, eikä hän siirry muihin Serie A:n seuroihin. "En lopeta pelaamista, koska minulla on edelleen suuri palo harjoitella joka päivä. Juve tulee olemaan viimeinen seurani Serie A:ssa", hän sanoi The Telegraph -lehdelle.

Kommentti oli tyypillistä Pirloa. Hän sanoo asiat niin kuin ne ovat sen kummemmin selittelemättä.

Pirlon rinnalla esimerkiksi nuoren Paul Pogban on ollut hyvä loistaa. Syötöt tulevat edelleen usein oikeaan paikkaan ja oikeaan aikaan. Pirlon onnistuneiden syöttöjen prosentti oli ennen loppuottelua 87.

Pirlon ura on yksi jalkapallohistorian suurista menestystarinoista. Pienessä Flerossa syntynyt Pirlo on juhlinut Italian mestaruutta kahdesti AC Milanissa ja neljästi Juventuksessa.

Mestarien liigan hän on voittanut kahdesti ja maailmanmestaruuden kerran.

Hän ei ole koskaan edustanut muita kuin italialaisia seuroja, joten lähtö New Yorkiin olisi iso muutos. Pirlo on edustanut hektisessä jalkapallomaailmassa pysyvyyttä. Vaikka vuodet vierivät, tyylikäs keskikenttämies on pysynyt huipulla.

Pirlo on sanonut, että keskustelut hänen uransa jatkosta käydään vasta Mestarien liigan finaalin jälkeen. Nyt on sen keskustelun aika.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!