Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestarien liigan finaali oli myös kahden upean mestarin jäähyväiset

Xavi hyvästeli Mestarien liigan finaalissa Barcelonan. Andrea Pirlo saattaa jättää Juventuksen.

Urheilu
 
Lluis Gene AFP
Xavi poistuu Barcelonasta mestarina. Kuvassa hän hyvästelee kotikatsomonsa toissa viikolla pelatun Espanjan liigan kamppailun Barcelona–Deportivo jälkeen.
Xavi poistuu Barcelonasta mestarina. Kuvassa hän hyvästelee kotikatsomonsa toissa viikolla pelatun Espanjan liigan kamppailun Barcelona–Deportivo jälkeen. Kuva: Lluis Gene AFP

Yksi jalkapallohistorian kauneimmista seurajoukkuetarinoista päättyi eilen lauantaina Berliinissä.

Barcelonaa koko uransa edustanut Xavi Hernández jätti jäähyväiset katalonialaisseuralle. Paljon komeammassa paikassa keskikentän maestro ei olisi voinut jäähyväisiä tehdä, sillä Barcelona kohtasi Berliinissä Juventuksen Mestarien liigan loppuottelussa.

Tämä kausi ei tosin ole ollut Xaville henkilökohtaisesti samanlainen menestys kuin aiemmat vuodet, sillä hän on istunut paljon vaihtopenkillä. Siellä hän aloitti myös eilisen loppuottelun.

Barcelonan yksi kaikkien aikojen pelaajista siirtyy jäähdyttelemään qatarilaiseen Al-Saddiin. Hän poistuu suurilta näyttämöiltä rakastettuna ja ylistettynä.

Vaikka peliaika on ollut melko kortilla, Xavi poistuu Barcelonasta tyytyväisenä. Kausi sujui katalonialaisilta loistavasti.

Barcelona juhli aiemmin tänä vuonna Espanjan liigan sekä cupin voittoja ja eilen jatkoksi tuli Mestarien liigan herruus.

Barcelonaa on vaikea kuvitella ilman Xavia, joka on esimerkiksi Andrés Iniestan ja Lionel Messin kanssa antanut kasvot 2000-luvun suurelle menestystarinalle.

Xavin syötöt, tekniikka, pelinlukutaito ja yhteispeli joukkuekavereiden kanssa ovat parhaimmillaan jalkapallotaidetta.

Terrassan kaupungissa syntynyt Xavi on siinäkin mielessä yksi Barcelonan kasvoista, että hän siirtyi katalonialaisseuran junioriakatemiaan käytännössä lapsena.

Ensimmäisen kerran hän puki edustusjoukkueen paidan pelissä päälleen vuonna 1998.

Ura Barcelonassa on ollut poikkeuksellisen pitkä, ja samoin ovat hänen saavutuksensa. Xavi voitti Barcelonassa kahdeksan maansa mestaruutta.

Miehen tilillä on myös neljä Mestarien liigan titteliä, ja Espanjan paidassa hän on juhlinut kahta EM- ja yhtä MM-kultaa.

Xavi tuli lauantaina toisella puoliajalla vaihdosta kentälle ja nousi ykkössijalle Mestarien liigan kaikkien aikojen pelimäärissä. Hänellä on tilillään 151 ottelua Mestarien liigassa.

Kun Xavi pelasi toukokuussa viimeisen kotipelinsä Camp Nou -stadionilla, hän ei pystynyt pidättämään tunteitaan.

Keskikenttämies purskahti itkuun jättäessään jäähyväiset kotikannattajille.

"Yritin pitää tunteet sisälläni, mutta lopussa se oli mahdotonta. Tulen ikävöimään Barcelonaa enemmän kuin se tulee kaipaamaan minua", Xavi sanoi Mirror-lehdelle.

Kommentti oli tyypillistä Xavia. Hän on tehnyt harvoin itsestään suurta numeroa.

Myös kentällä hän on ollut aina joukkuepelaaja, ei sooloilija. Taatusti Barcelonakin tulee kaipaamaan häntä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!