Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Wawrinka kahmi pystin Ranskassa

Djoković hävisi Ranskan avointen loppuottelun jo kolmannen kerran

Urheilu
 
Dominique Faget AFP
Stanislas Wawrinka pääsi nostamaan ranskan avointen mestaruuspokaalia, kun hän voitti miesten kaksinpelin finaalissa Novak Djokovicin luvuin 4–6, 6–4, 6–3, 6–4.
Stanislas Wawrinka pääsi nostamaan ranskan avointen mestaruuspokaalia, kun hän voitti miesten kaksinpelin finaalissa Novak Djokovicin luvuin 4–6, 6–4, 6–3, 6–4. Kuva: Dominique Faget AFP

Sveitsiläisen tennispelaajan Stanislas Wawrinkan lempinimi on "Stan the man".

Paljon osuvampi kutsumanimi ei voisi olla. Wawrinka oli todellinen äijien äijä tenniksen Ranskan avointen finaalissa.

Fakta

Seitsemän suurmestaria

 Yhdysvaltojen Donald Budge (1936) ja Australian Rod Laver (1962 ja 1969) ovat saavuttaneet aidon grand slamin eli Australian, Ranskan, Wimbledonin ja US Openin mestaruuden saman kalenterivuoden aikana.

 Urallaan kaikki mestaruudet ainakin kerran ovat kuitanneet englantilainen Fred Perry, Australian Roy Emerson, yhdysvaltalainen Andre Agassi, Sveitsin Roger Federer ja Espanjan Rafael Nadal.

Wawrinka, 30, lähti loppuotteluun altavastaajana, mutta poistui Roland Garros -tennisstadionilta Pariisin iltaan voittajana.

Hän kukisti kolme tuntia ja 12 minuuttia kestäneessä trillerifinaalissa maailmanlistan ykköspelaajan Novak Djokovićin 4–6, 6–4, 6–3, 6–4.

"Tätä on vaikea uskoa. Pelasin elämäni parhaan ottelun", Wawrinka huokaili uutistoimisto Reutersille.

Djokovićille tappio oli karvas. Hän hävisi Ranskan avointen loppuottelun jo kolmannen kerran, edelliset tulivat vuosina 2012 ja 2014 massakenttien itsevaltiaalle Rafael Nadalille.

Ranskan mestaruus oli ainoa, joka kahdeksankertaiselta grand slam -voittajalta Djokovićilta puuttui – ja puuttuu yhä. Siitä huolimatta ykkössijoitettu kantoi tappionsa miehekkäästi, vaikka kyyneltulvan keskellä.

"Minun on vaikea puhua juuri nyt", Djoković sanoi yleisön osoittaessa hänelle suosiotaan. "Elämässä on kuitenkin tärkeämpääkin kuin voitto. Se on kunnioitus. Stan, kunnioitan sinua todella paljon", Djoković sanoi Reutersin mukaan.

Puheensa lopussa Djoković kehui lisää kukistajaansa. "Stan, olet suurella sydämellä varustettu suuri mestari ja ansaitset tämän tittelin."

Artikkeliin liittyvät

Wawrinka oli pomo kentällä. Sitä tukevat tilastot.

Wawrinka löi 59 voittolyöntiä, Djokovićin saldo oli 30. Läpisyöttöjä sveitsiläinen lätki yhdeksän serbialaisen kuutta vastaan. Mestari sortui helppoon virheeseen 45 kertaa, Djokovićille niitä kertyi 41.

Serbialaisella oli etsikkoaikansa neljännessä erässä. Hän johti 4–3 ja 40–0 Wawrinkan syöttövuoroa. Sveitsiläinen vei kuitenkin tylysti seuraavat pisteet ja piti syöttönsä.

Djoković oli lyöty. Hän menetti seuraavan syöttövuoronsa. Wawrinka piti kamppailun viimeisen syöttövuoronsa ja säntäsi valmentajansa sekä perheensä pariin.

Tappio oli Djokovićille vuoden ensimmäinen massakentillä. Häviö katkaisi myös miehen 28 ottelun voittoputken.

Wawrinkaa valmentaa ruotsalainen Magnus Norman, joka hävisi urallaan vuonna 2000 Ranskan avointen finaalin Brasilian Gustavo Kuertenille.

Valmennusyhteistyö alkoi vuonna 2013. Sen aikana Wawrinka on voittanut Australian avoimet ja nyt Ranskan tittelin.

Wawrinka nousee kahdeksannelta sijalta maailmanlistalla neljänneksi. Djoković säilyttää ylivoimaisen ykkösen asemansa.

Wawrinka on pitkään aikaan ensimmäinen Ranskan miesten kaksinpelin mestari, joka on voittanut tennispyhätössä myös poikien kaksinpelin (2003).

Edellisen kerran tempun teki Mats Wilander vuonna 1988.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!