Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Puolityhjä Olympiastadion odottaa Unkaria vastaan

EM-karsintaotteluun on myyty noin 16 500 lippua. Palloliitossa uskotaan 20 000 katsojaan

Urheilu
 

Miesten jalkapallomaajoukkueen vaisut otteet eivät ole ainakaan helpottaneet Olympiastadionilla lauantaina pelattavan EM-karsintapelin lipunmyyntiä. Huuhkajat kohtaa ratkaisevan tärkeässä karsintaottelussa Unkarin.

Toistaiseksi peliin on myyty noin 16 500 lippua.

Viimeksi Suomen jalkapallomaajoukkue on täyttänyt Olympiastadionin syyskuussa 2013 MM-karsintaottelussa Espanjaa vastaan. Silloin ottelua seurasi yli 37 000 katsojaa.

Nyt Palloliitto tavoittelee noin 20 000 katsojan yleisöä. Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande uskoo tavoitteen toteutuvan, etenkin jos Suomi onnistuu tiistain maaottelussa Viroa vastaan.

Käytännössä maajoukkue pelaa lauantaina kuitenkin puolityhjällä Olympiastadionilla.

"Aina tavoitteena on täysi tupa, mutta aina se ei ole realistista", Casagrande sanoo.

"Tiukin rupeama on vielä edessä. Nyt olemme jo noin 16 500 myydyssä lipussa. Luotamme, että yli 20 000 katsojan mennään."

Palloliiton yhteistyökumppani Stadium on kaupannut kanta-asiakkailleen Unkari-peliin kahta lippua yhden hinnalla.

Casagranden mukaan kyse ei ole mistään alennusmyyntikampanjasta, vaan jo viime vuoden puolella suunnitellusta hankkeesta.

"Emme ole luottaneet siihen, että ihmiset tulevat pelkästään kutsumalla paikalle. Nykypäivänä pitää tehdä aktiivisesti erilaista markkinointityötä", hän toteaa.

Lipunmyyntitulot ovat heiluvin osa Palloliiton budjetista.

Saksan, Espanjan ja Englannin kaltaiset joukkueet täyttävät takuuvarmasti Olympiastadionin, mutta ennakkoon helpommat vastustajat kiinnostavat katsojia vähemmän. Myös menestys vaikuttaa: mikäli peleissä on panosta, myös yleisöä riittää.

Casagrande muistuttaa, että Palloliitto on laatinut tavoitteensa koko vuodeksi ja koko karsinnan ajaksi, eikä vielä yksittäinen ottelu kaada tulobudjettia.

Vuositasolla lipputulojen osuus on keskimäärin jonkin verran alle kymmenen prosenttia liiton 18–19 miljoonan euron kulubudjetista.

"Emme ole siis pelkästään sen varassa", hän sanoo.

"Tavoitteiden toteutuminen on mahdollista, kun saamme nyt 20 000 katsojaa ja hyvän ottelun. Sen jälkeen on vielä kaksi peliä loppuvuonna ja mahdollisuus play off -peliinkin on olemassa", Casagrande analysoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!