Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Muodostelmaluistelu jäi nuolemaan näppejään

KOK ei valinnut lajia vuoden 2018 talviolympialaisiin. Lumilautailun big air mahtui mukaan.

Urheilu
 

Suomen taitoluisteluliiton odotus Etelä-Korean vuoden 2018 talviolympialaisten lajivalinnoista päättyi maanantaina pettymykseen.

Kansainvälinen olympiakomitea KOK päätti Sveitsin Lausannessa, että muodostelmaluistelu ei kuulu olympialaisten ohjelmaan.

Kansainvälisen luisteluliiton ISU:n suomalaisjäsen Marie Lundmark on tehnyt vuosia töitä, jotta muodostelmaluistelu saisi olympiastatuksen.

"Olin totta kai todella surullinen ja pettynyt KOK:n päätöksestä. He sanoivat haluavansa lajeja, jotka tuovat katsomoon uusia ja nuoria katsojia. Muodostelmaluistelu on huippu-urheilua ja olisi varmasti houkutellut yleisöä", Lundmark sanoo.

Suomi kuuluu muodostelmaluistelun mahtimaihin. Lajin MM-titteleistä on kilpailtu vuodesta 2000 lähtien, ja tuona aikana suomalaiset ovat rohmunneet peräti 20 mitalia. Niistä kahdeksan on kultaisia.

ISU haki muodostelmaluistelulle olympiapaikkaa nyt ensimmäisen kerran. Lundmarkin mukaan seuraavaksi pitää selvittää, miksi laji jäi kisojen ulkopuolelle.

"Olemme yrittäneet rakentaa muodostelmaluistelun kansainvälistä tunnettavuutta, mutta näkyvyys on ollut toistaiseksi liian vähäistä."

Lajiväki ei aio antaa periksi. "Totta kai yritämme päästä seuraaviin talvikisoihin vuonna 2022. Muodostelmaluistelu on moderni laji ja ansaitsee olympiastatuksen", Lundmark sanoo.

KOK nimesi vuoden 2018 talvikisoihin neljä uutta lajia. Olympia-areenoilla nähdään tuolloin curlingin sekajoukkuepelejä, pikaluistelun massalähtöjä, alppihiihdon joukkuekisat ja lumilautailun big air.

Suomalaisittain vahvin tulokas on big air -hyppykisa. Edellisissä lumilautailun MM-kisoissa Roope Tonteri nappasi big airissa kultaa ja Merika Enne hopeaa.

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski sanoo, että big airissa on hyvät edellytykset saavuttaa menestystä.

"Toki olympiavalinnat tarkoittavat usein sitä, että panostukset ja taso kasvavat, mutta muutos on näkökulmastamme toivottu."

Myös Kojonkoski oli pettynyt muodostelmaluistelun kohtaloon. "Laji on meille rakas ja vahva, mutta se ei ole tullut vielä kehityskaaren sille tasolle, että mahtuisi mukaan olympiaperheeseen."

Muita uusia lajeja Kojonkoski ei halunnut vielä kommentoida. "Pikaluistelun massalähtö kuulostaa eksoottiselta. Pitää hetki analysoida, missä näissä lajeissa mennään."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!