Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuhkajilla viimeinen tilaisuus etsiä kadonnutta itseluottamusta

Suomi kaipaa Viro-ottelusta onnistumisia ennen lauantain tosipeliä

Urheilu
 
HSTV:n Kottilat: Nämä kolme asiaa Paatelaisen pitää muuttaa
HSTV:n Kottilat: Nämä kolme asiaa Paatelaisen pitää muuttaa
HSTV:n Kottilat-ohjelmassa paneudutaan Huuhkajien lauantaiseen Unkari-peliin. Jalkapalloilevat Kottilan veljeksen käyvät läpi asiat, jotka päävalmentaja Mixu Paatelaisen on saatava kuntoon, että ottelu päättyy Suomen voittoon.

EM-karsinnat ovat olleet suuri pettymys Suomen jalkapallomaajoukkueelle. Viidestä pelistä tuloksena on voitto, tasapeli ja kolme tappiota. Suomi on F-lohkossa neljäntenä. Matkaa kolmanteen sijaan ja jatkokarsintapaikkaan on neljä pistettä.

Voitto ensi lauantaina pelattavasta Unkari-ottelusta toisi vielä pienen toivonkipinän EM-unelman toteutumisesta. Sitä ennen Suomi mittaa tasonsa tänään tiistaina maaottelussa Viroa vastaan Turussa.

Viro-ottelu on Huuhkajille kaikkea muuta kuin leppoisa harjoituspeli. Alle odotusten pelannut ryhmä tarvitsee onnistumisia, jotta jokaisen pelaajan itseluottamus on lauantaina tarvittavalla tasolla.

"Ehdottomasti olisi hyvä saada kunnon tulos itseluottamuksen kannalta. Tämä on meille monessakin mielessä tärkeä peli", maajoukkuehyökkääjä Riku Riski sanoo.

Viroa ei sovi aliarvioida, vaikka joukkueen pelaajamateriaali jääkin jälkeen Suomen vastaavasta. Näissä EM-karsinnoissa Viro on kerännyt Suomen tavoin neljä pistettä. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran maaottelussa noin vuosi sitten. Silloin Huuhkajat otti helpohkon 2–0-voiton.

Unkari-ottelun kannalta olisi tärkeää, että Suomen hyökkäyspään pelaajat saisivat onnistumisia. Esimerkiksi Joel Pohjanpalo, Kasper Hämäläinen ja Teemu Pukki ovat olleet seurajoukkueissaan hyvässä vireessä, mutta maalivire ei ole siirtynyt karsintapeleihin.

"Se on ihan selvä juttu, etteivät seurajoukkueissa tehdyt tehot ole siirtyneet maajoukkueeseen. En tiedä, onko siinä henkinen lukko vai mikä. Vaikea sanoa", Riski pallottelee.

Riski, 25, aloitti EM-karsinnat viime syksynä kahdella maalilla Färsaaria vastaan. Sen jälkeen peliaika on vähentynyt ottelu ottelulta. Maaliskuussa Pohjois-Irlantia vastaan Riski seurasi koko pelin vaihtopenkiltä.

"Jokainen pelaaja haluaa pelata, mutta tämä on meidän yhteinen juttu. On rooli mikä tahansa, niin siinä on täysillä mukana. Odotan vain sitä omaa saumaa", Riski toteaa.

Suomen päävalmentaja Mixu Paatelainen paljasti Viro-ottelun avauskokoonpanosta vain aloittavan maalivahdin Niki Mäenpään. Riski haluaa takaisin avauskokoonpanon pelaajaksi.

Kimmo Räisänen
Huuhkajat tarvitsee tällä viikolla onnistumisia. Riku Riski haluaa palata takaisin maajoukkueen avauskokoonpanoon.
Huuhkajat tarvitsee tällä viikolla onnistumisia. Riku Riski haluaa palata takaisin maajoukkueen avauskokoonpanoon.

"Näyttöhalut ovat kovat, kun alkukausi seurajoukkueessa on sujunut hyvin."

Norjan pääsarjassa Rosenborgissa pelaava Riski nousi viime kaudella joukkueensa avainpelaajaksi. Tällä kaudella Riski on pelannut 13 ottelua, joissa on syntynyt kaksi maalia.

"Tehojen puolesta ei ole mennyt niin hyvin kuin viime kaudella, mutta toisaalta vasta kolmasosa on pelattu."

 

Suomi ja Viro kohtaavat Turun Veritas-stadionilla tiistaina klo 19. Yle TV2 televisioi ottelun.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!