Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Taas yksi upea kiekkoura päättymässä

Urheilu
 

Keskustelu puolustaja Kimmo Timosesta uutena suomalaisena jääkiekon Stanley Cupin voittajana on lipsahtanut vähän väärille raiteille.

Koko ajan puheensorina velloo sen ympärillä kuin Timosen Chicago olisi varma NHL:n tämän kauden mestari. Ihan niin se ei ole.

Chicagolla riittää vielä matkaa mestaruuteen riippumatta viime yön tuloksesta.

Ilman Stanley Cupiakin Timosen tarina ja taistelu takaisin NHL-kaukaloihin kuuluvat sarjaan suurella kunnioituksella muistettavat urheiluteot.

Timosta voi huoletta pitää hullunrohkeana tai kovien riskien ottajana. Yhtä hyvin hänen rakkautensa jääkiekkoon paljastuu tätä kautta.

Rahalla Timosen ratkaisua jatkaa pelaamista ei voi mitata. Hän pelasi Philadelphiassa seitsemän kautta peräkkäin yli kuuden miljoonan dollarin kausipalkalla. Päättymässä olevasta kaudesta hän saa enää murusia noihin summiin verrattuna.

Timosta kuunnellessa käy ilmi, että tärkeintä on päästä lopettamaan pitkä ja menestyksekäs ura omilla ehdoilla eikä sairauden takia.

Teemu Selänne, Saku Koivu, Jere Lehtinen ja Ville Peltonen ovat jo ehtineet hypätä sivuun Timosen sukupolven pelaajista. Pian astuu pois parrasvaloista taas yksi suomalaisen kiekkoilun legendoista.

Ura on komea, vaikka sitä ei kruunattaisikaan Stanley Cupilla.

Heikki Miettinen HS
heikki.miettinen@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?