Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Viron Ats Purje nöyryytti Huuhkajia

Suomen jalkapallomaajoukkue pelasi surkean harjoitusottelun Viroa vastaan ja hävisi

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Tim Väyrynen purki polvillaan pettymystään. Robin Lod käveli pois tilanteesta.
Tim Väyrynen purki polvillaan pettymystään. Robin Lod käveli pois tilanteesta. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva
Suomi 0 Viro 2

Suomen jalkapallomaajoukkueen pelaaminen on pahasti sekaisin. Huolestuttavinta on, että se on sekaisin ennen tärkeää EM-karsintaottelua Unkaria vastaan, joka pelataan lauantaina Helsingissä.

Suomi hävisi eilen tiistaina Turun Veritas-stadionilla Virolle 0–2. Viron sankariksi nousi Ats Purje, joka teki molemmat vieraiden maalit.

Suomella oli mahdollisuus pestä Viro-ottelussa kasvojaan, sillä EM-karsinnat ovat menneet Mixu Paatelaisen valmentamalta joukkueelta vaisusti. Kasvot likaantuivat entisestään.

Suomi piti vastustajaansa selkeästi enemmän palloa, mutta jätti itsestään todella valjun kuvan. Hyökkäyssuuntaan Suomi oli vaaraton, ja puolustussuuntaan se oli epävarma.

Purje on tuttu pelaaja myös Veikkausliigasta. Nykyisin Nõmme Kaljua edustava Purje edusti vielä viime kaudella KuPSia.

Suomalaispelaajat olivat ottelun jälkeen erittäin pettyneitä.

"Turhauttaa todella paljon. Tuntuu, että tässä joutuu laulamaan joka pelin jälkeen samaa laulua: pallonhallinta on meillä, mutta emme saa maaleja. Kynnämme aika syvällä", kapteeni Niklas Moisander sanoi.

Suomen maalivahti Niki Mäenpää saa ottaa 0–1-osuman kontolleen. Purje veti 28. peliminuutilla pienestä kulmasta, ja pallo livahti luvattoman helposti maaliin. Riku Riski pukkasi pallon heti ensiminuuteilla maalin katolle, mutta muutoin Suomen huippupaikat jäivät avauspuoliajalla vähiin.

Viron toinen maali syntyi vajaan tunnin kohdalla, kun Purje pukkasi keskityspallon läheltä verkon perukoille. Toisella puoliajalla Suomi löi edelleen päätään Viron puolustukseen. Pallo saatiin hitailla hyökkäyksillä vastustajan puolustuspäähän, mutta sitten loppuivat keinot. Tekopaikoissa vaisut vedot menivät järjestään yli maalin.

"Emme ota mitään paniikkia tästä. Jos voitamme lauantaina, se voi kääntää koko jutun", Moisander valoi itseluottamusta, joka on Huuhkajilta kateissa.

Päävalmentaja Paatelainen oli Moisanderiakin pettyneempi.

"On järisyttävää, miten huonoja olimme tänään", hän tuskaili pelin jälkeen.

Kaikkein huolestuttavinta Suomen kannalta on, etteivät pelaajat tunnu vieläkään täysin sisäistäneen Paatelaisen pelitapaa.

Suomen esityksessä on ottelusta toiseen henkilökohtaisten virheiden lisäksi suuria rakenteellisia ongelmia sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan.

Unkari-ottelun avauskokoonpano on toki luultavasti melko erilainen kuin eilisen Viro-kamppailun.

Kaikki kunnia vastustajalle, mutta Suomen pitäisi voittaa Viro, joka on Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 91. Suomi on sijalla 78. Molemmilla on EM-karsinnoissa viiden pelin jälkeen koossa neljä pistettä.

Eilen Turussa nähtiin kentällä Viro, jonka avauskokoonpanon pelaajista kahta lukuun ottamatta kaikki edustavat seurajoukkuetasolla kotimaansa seuroja. Viron pääsarja ei ole mikään eurooppalainen huippuliiga.

Viro pelasi tiistaina järkevästi. Se ei prässännyt kovin ylhäältä vaan piti käytännössä koko ajan yhdeksän kenttäpelaajaa pallon alla ja haki teräviä vastaiskupaikkoja. Osa niistä oli vaarallisia.

Viron sankari Purje sanoi ottelun jälkeen, että joukkueen oli tarkoituskin pelata niin.

"Taktiikkamme toimi tänään."

Tapio Keskitalo HS
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?