Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

EU puuhaa Venäjän ja Qatarin kisojen boikottia

Urheilu
 

Euroopan unioni (EU) on herännyt toimiin Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptiovyyhdin takia. Europarlamentaarikot keskustelivat tiistaina päätöslauselmasta, joka kehottaisi EU-maita boikotoimaan vuoden 2018 ja 2022 jalkapallon MM-turnauksia.

Ruotsalaislehti Dagens Nyheter haastatteli meppi Fredrick Federleytä (Ruotsin keskustapuolue), joka oli mukana neuvotteluissa. Lehden mukaan päätöslauselman hyväksymisestä äänestetään keskiviikkona.

"Äänestyksen mennessä läpi se olisi Euroopan yhtenäinen ääni, joka olisi valmis taklaamaan Fifaa. EU on väsynyt korruptioon", Federley sanoi Dagens Nyheterille.

Alustava päätöslauselma kehottaa EU-maita harkitsemaan Venäjän 2018 ja Qatarin 2022 MM-kisojen boikottia.

"Jos lahjukset ja korruptio ovat Putinin nurmikentillä tai Qatarissa järjestettävien kisojen takana, on mielestäni järkevää harkita, tulisiko kisojen olla niissä paikoissa", Federley totesi.

Päätöslauselmassa ehdotetaan myös, että EU tutkisi organisaatiot, jotka on yhdistetty Fifaan ja lajiliittoon liittyvään rahanpesuun tai muihin rikoksiin.

"EU:n ei pidä sekaantua joukkueiden kokoonpanoihin tai pelaajien asioihin, mutta tässä on kyse korruptiosta ja kansainvälisestä rikollisuudesta. Olisi vastuutonta, jos emme reagoisi."

Mikäli EU:n päätöslauselma hyväksytään keskiviikon äänestyksessä, se ei tarkoita, että jäsenmaat olisivat sitoutuneet boikotoimaan Venäjän ja Qatarin MM-turnauksia. Päätöslauselma on vain EU:n suositus.

EU:n puuttuminen tilanteeseen voi kuitenkin vauhdittaa sekä Fifan sisäistä muutosta että lahjusvyyhtiin liittyviä kansainvälisiä tutkimuksia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!