Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Matthew Dellavedova on finaalien jokeri

Australialainen takamies saa rutkasti kehuja valmentajaltaan

Urheilu
 
mike ehrmann afp
Matthew Dellavedova on jättänyt varjoonsa jopa runkosarjan parhaaksi valitun Golden Staten Stepehen Curryn.
Matthew Dellavedova on jättänyt varjoonsa jopa runkosarjan parhaaksi valitun Golden Staten Stepehen Curryn. Kuva: mike ehrmann afp

Mahtikunnossa oleva LeBron James on ollut odotetusti Cleveland Cavaliersin avainpelaaja NBA-liigan loppuottelusarjassa Golden State Warriorsia vastaan.

James on upottanut kolmessa pelatussa loppuottelussa huimat pistemäärät 44, 30 ja 39, kun altavastaajana finaaleihin lähtenyt Cleveland on riistänyt suosikilta kotiedun ja siirtynyt loppuottelusarjassa 2–1-johtoon.

Ensimmäinen ja toinen finaali menivät Golden Staten kotiareenalla jatkoajalle (voitot 1–1). Kolmatta hallitsi Cleveland, joka oli tuhria 17 pisteen johtoasemansa päätösneljänneksellä, mutta voitti lopulta lukemin 96–91.

Clevelandin jokeri on ollut Matthew Dellavedova. 193-senttinen ja 91 kiloa painava takamies oli etenkin kolmannessa finaalissa kuin hurrikaani.

Australialainen antoi 20 pisteellään ratkaisevilla hetkillä taustatukea Jamesille. Dellavedovalla on loppuotteluissa ollut vain yksi vaihde – koko ajan täysillä.

"Dellavedova pelaa koko ajan kovaa mitään pelkäämättä ja pistää itsensä joka tilanteessa likoon. Enempää ei keneltäkään voi vaatia" Clevelandin päävalmentaja David Blatt totesi NBA:n nettivuilla.

Aussi kärsi kolmannen loppuottelun jälkeen niin kovista krampeista, että hänet piti viedä sairaalaan tiputukseen.

Dellavedovan tarina on kuin sadusta. Häntä ei ole koskaan varattu NBA:han, mutta mies on raivannut tiensä finaalijoukkueen avaukseen ja jopa ratkaisurooliin.

Dellavedova pääsi avausviisikkoon, kun Kyrie Irving teloi polvensa. Clevelandilta on sivussa myör toinen avainpelaaja Kevin Love.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!