Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Fifan työntekijät tienaavat enemmän kuin pankkiirit

Uutistoimisto Bloomberg arvioi, että keskipalkka Fifassa on 214 000 euroa vuodessa

Urheilu
 

Kansainvälisen jalkapalloliiton löysäkätisestä rahankäytöstä on tullut uutta tietoa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan Fifa on maksaa työntekijöilleen keskimäärin parempaa palkka kuin Wall Streetin pankit ja hyvinä palkanmaksajina tunnetut hedgerahastot.

Bloombergin lähteenä on palkkojen arviointiin erikoistunut lontoolainen Emolument.com-sivusto. Sen mukaan maailman jalkapalloilun kattojärjestön työntekijöilleen maksama keskipalkka on 242 000 dollaria eli 214 000 euroa. Wall Streetin pankit maksavat pörssikauppiailleen keskimäärin 194 000 dollarin eli 172 000 euron vuosipalkkaa. Tämän päälle tulevat bonukset.

Hedgerahastojen asiantuntijat tienaavat keskimäärin 180 000 dollaria eli 160 000 euroa vuodessa.

Fifan palkkauksen tekee suorastaan omituiseksi se, että kyseessä on voittoa tavoittelematon urheilujärjestö, ei yritys. Bloombergin mukaan voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden keskipalkka on 66 000 dollaria eli 58 000 euroa.

Aivan huono palkanmaksaja ei ole Euroopan jalkapalloliitto Uefakaan. Bloombergin mukaan Fifan maksama keskipalkka oli 37 prosenttia suurempi kuin Uefan, mutta myös Euroopan jalkapalloliitossa päästiin pankkiiritason ansioihin.

Emolument.com-sivusto perustaa analyysinsa tietokantaan, johon kuuluu 2  700 hedgerahastojen, pankkien ja voittoa tavoittelemattomien yritysten organisaatioiden. Fifan ja Uefan palkat perustuvat vuosikertomuksesta löytyviin tietoihin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!