Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

USA:n jalkapallotähdelle vaaditaan hyllytystä

Epäilyt perheväkivallasta varjostavat Hope Soloa MM-kisoissa

Urheilu
 

Yhdysvaltain jalkapallomaajoukkueen tähtipelaaja, maalivahti Hope Solo torjui vakuuttavasti, kun USA kukisti naisten MM-turnauksen avausottelussaan Australian maalein 3–1. Nyt Yhdysvalloissa vaaditaan hänen lähettämistään MM-kisoista kotiin pikavauhtia.

Urheilukanava ESPN:n suosikkikommentaattori Keith Olbermann vaatii myös Yhdysvaltain maajoukkueen valmentajalle Jill Ellisille ja Yhdysvaltain jalkapalloliiton puheenjohtajalle Sunil Gulatille potkuja.

Syynä vaatimuksiin on se, että Solo valittiin Kanadassa pelattavaan MM-turnaukseen huolimatta perheväkivaltaepäilyjen takia. Yhdysvallat on maailman parhaita maita naisten jalkapallossa, ja Solo on lajin kasvot.

Solon epäillään pahoinpidelleen viime kesänä siskonsa ja tämän 17-vuotiaan tyttären. Syytteet kuitenkin kaatuivat, eikä Yhdysvaltain jalkapalloliitto rankaissut Hopea.

Olbermann käsitteli tapausta ohjelmassaan ja sanoi, ettei Solon pitäisi edustaa maataan MM-kisoissa.

"Solo ansaitsee välittömän hyllytyksen valitusoikeuksineen", Olbermann sanoi.

Poliisit pidättivät Solon sisarpuolensa kotoa vuosi sitten. ESPN:n mukaan Solo oli käyttäytynyt pidätystilanteessa epäkunnioittavasti, ja muun muassa nimittänyt toista poliisia 14-vuotiaaksi pojaksi. Hän myös sanoi, että hänen kaulakorunsa maksoi enemmän kuin poliisit saivat vuodessa palkkaa. Media pommitti Yhdysvaltain valmentajaa Hope Soloon liittyvillä kysymyksillä ennen Australiaa vastaan pelattua MM-avausta. Valmentaja Ellisin mukaan asia oli jo kaukana takana, eikä joukkue ole edes ajatellut sitä.

Solon entinen joukkuekaveri Jillian Loyden sen sijaan kritisoi viime syksynä USA Today -lehdessä voimakkaasti maan jalkapalloliittoa.

"Perheväkivalta on ollut liian kauan piilossa. Siitä on ollut liian vaikea puhua ja liian helppo vaieta. Meidän velvollisuutemme on valaista pimeyttä ja antaa uhreille ääni", Loyden kirjoitti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!