Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tampa hävisi ja nousi suosikiksi

Puolustaja Timonen oli onnellinen komennuksestaan kentälle, Chicagon pelin pitäisi silti kohentua

Urheilu
 
Jonathan Daniel Getty Images
Chicagon maalivahti Corey Crawfrod (vas.) seurasi, kun Kimmo Timonen taisteli Alex Killornia vastaan ja hankki joukkueelleen ylivoiman.
Chicagon maalivahti Corey Crawfrod (vas.) seurasi, kun Kimmo Timonen taisteli Alex Killornia vastaan ja hankki joukkueelleen ylivoiman. Kuva: Jonathan Daniel Getty Images

1 Suosikki

Chicago voitti neljännen Stanley Cupin loppuottelun 2–1, mutta pelin perusteella Tampasta tuli lievä mestarisuosikki. Otteluvoitot ovat 2–2, joten joka tapauksessa vielä pelataan ainakin kerran sekä Tampassa että Chicagossa.

Jos näiden pelien jälkeen sarja on tasan, siirtyy seitsemäs ja ratkaiseva ottelu Tampaan.

"Voitto on se, joka ratkaisee tässä vaiheessa kautta, mutta tämä peli ei riitä Tampassa", Blackhawksin puolustaja Kimmo Timonen sanoi rehellisesti, vaikka osasikin ottaa pienen ilon irti voitosta.

Ehkä vielä enemmän Timonen iloitsi siitä, että pääsi pelaamaan ensimmäisen finaalinsa.

Chicagon kahteen maaliin kiteytyi paljon asioita, joista joukkueella on ollut puutetta. Jonathan Toews teki väkisin 1–0. Patrick Kane syötti Brandon Saadin 2–1-osuman. Eli isoimmat tähdet ottivat vastuuta.

Silti Tampa vakuutti pelillisesti kovalla karvauksellaan ja vahvalla luistelullaan. Tampan hyökkääjät voittivat myös kaksinkamppailuja Chicagon puolustajilta.

"Tämä tulosurheilua. Onhan se hyvä, että pelimme kulki, mutta yhdellä tehdyllä maalilla on vaikea voittaa", Tampan tasoituksen syöttänyt Valtteri Filppula sanoi.

2 Kokemus ja kestävyys

Nyt on pelattu tarpeeksi tämän kauden finaaleja, jotta kaikille on tullut selväksi erojen pienuus. Joukkueiden 11 peräkkäisestä ottelussa yhdeksän on päättynyt maalin erolla.

Kaksi asiaa nousee enemmän esille kuin muut. Kokemus ja kestävyys.

Chicagon pelaajilla riittää Stanley Cup -tarinoita kerrottavaksi vaikka kolmanteen polveen, mutta pelien perusteella siellä voi piillä kestävyysvajetta, kuten poliitikot tuppaavat sanomaan.

Hämmästyttävän paljon Chicagon puolustajilla on ongelmia avata peliä. Syötöt ovat huonoja, epätarkkoja ja hätäisiä. Vaikeaahan se pelaaminen on, kun vastustajakin yrittää ja on tosissaan. Ellei peräti väsymys paina sitä nelikkoa, joka jäätä eniten kuluttaa.

3 Bishop tai nuorukainen

Amerikkalainen veteraanitoimittaja yritti kysyä ennen neljättä peliä, että miten kovia pelaajia kiekkoilijat ovatkaan, kun maalivahti Ben Bishop pelaa kipujen kanssa.

"Onko hänellä kipuja", heitti Brian Boyle nopeasti takaisin.

Vammat ovat tabu finaalien aikana, mutta Bishop joutui hyppäämään sivuun ennen keskiviikon ottelua. Ehkä kipuja sittenkin on.

Bishopin tilalle tuli nuori venäläinen. Andrei Vasilevski osaa torjua paremmin kuin puhua englantia.

Englannin taito loppui lyhyeen, kun HS yritti pientä haastattelua. "Oli hieno päästä pelaamaan", Vasilevski, 20, sai sanotuksi ja sen jälkeen ilmoitti, ettei osaa enempää englantia.

Yli 190-senttinen hoikka venäläinen joutuu kovaan paikkaan, jos hän pelaa lauantaina.

4 Isoimmat tähdet

Chicagon Patrick Kane ja Jonathan Toews nousevat aina esille, kun puhutaan ratkaisijoista tai heidän kateissa olemisesta.

Tampalla on oma kuurupiiloa leikkivä megatähti. Kapteeni Steven Stamkos pelasi viisi edellistä ottelua lukemilla 0+0, kunnes sai kakkossyötön Alex Killornin tekemään maaliin keskiviikkona. Osuman sielu oli Filppula hienolla selän takaa lähteneellä syötöllään.

"En katsoisi, mitä hän on tehnyt kolmessa viime pelissä, vaan mitä hän on tehnyt 20 pelissä ennen sitä. 43 maalia runkosarjassa on kova lukema", Tampan päävalmentaja Jon Cooper puolusti kippariaan.

Pahinta Stamkosin pelissä on, ettei hän oikein pääse edes kunnon maalipaikkoihin.

5 Cooper vs. Quenneville

Se on varma, että tämänkin finaalisarjan voittomaalin tekee joku muu kuin joukkueen päävalmentaja. Silti he ovat herroja, jotka voivat vaikuttaa melkeinpä kaikkein eniten lopputulokseen.

Esiintymistaidoilla, kommenteillaan ja olemuksellaan Tampan päävalmentaja Jon Cooper vie näytöksen Chicagon Joel Quennevilleä vastaan 6–0.

Cooper osaa motivoida ja kannustaa pelaajiaan. Hän peluuttaa materiaaliaan leveämmin kuin Quenneville. Cooper tekee jokaisesta pelaajasta tärkeän.

Quenneville kuuluu vanhan koulukunnan valmentajiin, jotka sanovat kakkoskorin pelaajilleen korkeintaan hyvää huomenta. Quenneville rutistaa joukkueensa tähdistä kaikki hikipisarat ulos.

Cooperista tulee nuori valmentajanero, jos Tampa voittaa. Quennevillen pitkä kokemus on jälleen valttia, jos Chicago juhlii kannua.

Tässäkin pelissä on vain yksi voittaja.

Heikki Miettinen HS
Chicago/Tampa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!