Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huuhkajat ovat hilkulla pudota MM-arvonnoissa pikkumaiden joukkoon

Urheilu
 

Suomen valmistautuessa jalkapallon EM-karsintaotteluun Unkaria vastaan lähestyy samalla päivä, jolloin määräytyvät lohkoarvonnan korit vuoden 2018 MM-karsintoihin. Fifa lyö Euroopan arvontakorit Fifa-rankingin mukaisesti lukkoon 25. päivä heinäkuuta Venäjän Pietarissa, ja Suomi on vaarassa menettää asemiaan viidenteen koriin.

Kesäkuun neljäs päivä julkaistussa Fifa-rankingissa Suomi on Euroopan 53 maasta 36:s. Kun Euroopan maista sijalla 17 oleva kisaisäntä Venäjä otetaan rankingista pois, viimeisenä neljänteen karsintakoriin pääsevä on Euroopan muut 52 maata kattavalla ranking-listalla sijalla 36. Suomi on tuossa rankingissa 35:s.

Kesäkuun alun rankingin jälkeen Suomi hävisi maaottelun Virolle 0–2, ja lauantain Unkari-ottelu on Suomen viimeinen maaottelu ennen arvontakorit ratkaisevaa päivää. Jos Suomi häviää Unkarille, rankingpisteet tulevat putoamaan nykyisistä 410:stä ja Suomi jää käytännössä varmasti viidenteen karsintakoriin. Voitolla Suomi olisi sen sijaan hyvin varmasti neljännessä arvontakorissa.

Tappio Unkarille tietäisi Fifan ennustetyökalun mukaan Suomelle rankingpisteiksi 371. Tasapelillä ranking nousisi ennusteen mukaan 420:een ja voitolla 518:aan.

Nykyisessä Fifa-rankingissa Suomen niskaan hengittävät Euroopan maista tiukimmin Valko-Venäjä, Latvia, Armenia, Kypros ja Viro pistein 400, 390, 383, 377 ja 370.

Suomi on 103 pistettä takana Euroopan maista ensiksi edellään olevaa Montenegroa. Jos Suomi ei ohita Euroopan joukkueista rankingissa ketään ja kaksikin Euroopan maata menee Suomen ohi, Huuhkajat jää viidenteen arvontakoriin.

Jos Suomi häviää Unkarille, rankingissa menevät seuraavat ottelunsa hävitessäänkin Fifan ennusteen mukaan ohi Latvia, Armenia ja Viro. Se riittäisi siihen, että Suomi jäisi viidenteen karsintakoriin. Tasapelillä Suomi joutuisi jännittämään muiden pelien tuloksia.

Palloliiton viestintäpäällikkö Sami Terävä kertoo, ettei Palloliitossa ole tehty laskentoja Suomen mahdollisesta tulevasta rankingista ja sen myötä MM-arvontakorista.

"Olisi aikamoinen urakka laskea rankingsijoituksia, kun myös muiden maiden pelit vaikuttavat tilanteeseen. On paras keskittyä vain tulevaan peliin hoitamaan pisteet kotiin", Terävä sanoo.

Kuluviin EM-karsintoihin Suomi pääsi neljännestä arvontakorista. Euroopan karsintakoreja on myös MM-kisoihin yhteensä kuusi.

MM-karsintoihin arvotaan Euroopasta seitsemän kuuden joukkueen lohkoa ja kaksi viiden joukkueen lohkoa. Kun lohkoihin arvotaan joukkueita yksi per kori, Suomi joutuu kohtaamaan enemmän rankingiltaan parempia maita, jos se on neljännen karsintakorin sijaan korissa viisi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?