Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mixu Paatelaisella tiukka paikka lauantaina: Tulos tai ulos

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentajalla on vielä Palloliiton luottamus takanaan, mutta se säilynee vain voitolla Unkarista

Urheilu
 
HSTV:n Kottilat: Nämä kolme asiaa Paatelaisen pitää muuttaa
HSTV:n Kottilat: Nämä kolme asiaa Paatelaisen pitää muuttaa
HSTV:n Kottilat-ohjelmassa paneudutaan Huuhkajien lauantaiseen Unkari-peliin. Jalkapalloilevat Kottilan veljeksen käyvät läpi asiat, jotka päävalmentaja Mixu Paatelaisen on saatava kuntoon, että ottelu päättyy Suomen voittoon.

Jalkapallomaajoukkueen EM-karsintaottelu Unkaria vastaan on kriittinen ottelu kaikilla mittareilla tarkasteltuna. Se on äärettömän tärkeä Palloliitolle, pelaajille ja päävalmentaja Mixu Paatelaiselle.

Paatelaisen työpaikka on vaakalaudalla lauantai-iltana Helsingin Olympiastadionilla. Kolmen perättäisen tappiollisen karsintaottelun jälkeen Suomen pitäisi viimein voittaa.

Nyt on tulos tai ulos -tilanne, ja sekä joukkueella että päävalmentajalla on näytön paikka.

Jarmo Stenmark / Lehtikuva
Päävalmentaja Mixu Paatelainen (vas.) ja valmentaja Mika Lehkosuo Suomen jalkapallon A-maajoukkueen harjoituksissa Espoossa torstaina.
Päävalmentaja Mixu Paatelainen (vas.) ja valmentaja Mika Lehkosuo Suomen jalkapallon A-maajoukkueen harjoituksissa Espoossa torstaina.

Toistaiseksi Paatelaisella on Palloliiton liittohallituksen luottamus, mutta tuki voi olla katkolla Unkari-ottelun tuloksesta riippuen.

Voitto pitäisi Paatelaisen työssään, ja mikä tahansa muu tulos merkitsisi suurella todennäköisyydellä potkuja.

Suomen maajoukkue pysyy mukana taistelussa jatkokarsintapaikasta voittamalla Unkarin. Seuraavan kerran liittohallituksen on määrä kokoontua tiistaina 16. kesäkuuta, ja siinä kokouksessa Paatelaisen asemasta on mahdollista päättää. Tappion tai tasapelin jälkeen liittohallitus pohtinee vakavasti Paatelaisen asemaa.

Huhtikuusta 2011 maajoukkueessa päävalmentajana olleen Paatelaisen pesti oli puntarissa edellisen kerran maaliskuun alussa. Helsingin Sanomien tietojen mukaan liittohallitus päätyi silloin antamaan luottamuksensa Paatelaiselle harkittuaan tilannetta monesta eri näkökulmasta.

Liittohallitus sanoi vielä ennen Pohjois-Irlanti-ottelua Paatelaiselle, että hallitus on hänen takanaan, kävi karsinnoissa miten tahansa. Silloin päättäjät ajattelivat, että maajoukkueen kurssi EM-karsinnoissa on käännettävissä, ja joukkueelle ja valmennusjohdolle haluttiin antaa työrauha. Luottamuksen antamisen jälkeen tappio Pohjois-Irlannissa olikin valtava pettymys.

Talous oli yksi mittari, jolla Paatelaisen asemaa arvioitiin maaliskuussa. Paatelaisen potkut keväällä olisivat tulleet kalliiksi, mutta kuukausi kuukaudelta potkujen hinta on tullut halvemmaksi. Toisaalta EM-karsintojen alavire on heijastunut karsintaotteluiden lipunmyyntiin, ja sikäli Paatelaisen pitäminen loppuun asti tuloksista riippumatta saattaisi sekin tulla liian kalliiksi. Lauantain Unkari-ottelu esimerkiksi oli budjetoitu loppuunmyydyksi otteluksi, mutta lipunmyynnin vauhti ei ole näyttänyt siltä, että Olympiastadion täyttyisi.

Ilta-Sanomat kertoi ensimmäisenä, että Palloliiton liittohallituksen puheenjohtaja Pertti Alaja on jo aloittanut Paatelaisen seuraajan etsimisen. HS:n tietojen mukaan Sami Hyypiä on yksi valmentaja, jonka nimi on esiintynyt kulissikeskusteluissa.

Tässä tilanteessa Paatelainen on niin sanottu rampa ankka, jonka tulevaisuutta on kyseenalaistettu kulisseissa. Paatelaisella on kuitenkin vielä voitettavaa.

Karsintojen kurssi on vielä käännettävissä, ja hän voisi vielä voitoilla pedata myös tulevaa työtään.

EM-karsintojen tappioiden jälkeen kritiikki on kohdistunut ehkä luonnollisesti päävalmentajaan. Eri asia on, miten oikeutettua on, että yksi mies saa kaiken loan päälleen. Vastuun epäonnistumisista kantavat myös muu valmennusryhmä, pelaajat ja liittohallitus, joka on antanut luottamuksensa Paatelaiselle maaliskuussa.

Roni Rekomaa Lehtikuva
Mixu Paatelaisen on palautettava A-maaoukkue voittokantaan lauantain EM-karsinnassa Unkaria vastaan.
Mixu Paatelaisen on palautettava A-maaoukkue voittokantaan lauantain EM-karsinnassa Unkaria vastaan.

Paatelainen tiedostaa jo asemansa olevan vaakalaudalla. Siitä kertoo omaa kieltään se, että hän antoi brittilehti Daily Mirrorille haastattelun, jossa kertoi haluavansa valmentaa Englannissa.

"Haluaisin valmentaa Englannissa jonain päivänä. Englanti on hieno jalkapallomaa, ja haluaisin työskennellä siellä, kun aika on oikea", Paatelainen sanoi.

Lauantain ottelu on valmennukselle valtava haaste. Tappioon päättynyt Viro-ottelu toimi herätyksenä, mutta kiristi samalla ilmapiiriä joukkueessa ja sen ympärillä. Kaikki tarvitsevat vapauttavaa voittoa.

Seppo Solmela
Suomen karsinta on ollut vaikea. Syksyllä Alexander Ring ajettiin ulos Romaniaa vastaan Huuhkajien tappio-ottelussa.
Suomen karsinta on ollut vaikea. Syksyllä Alexander Ring ajettiin ulos Romaniaa vastaan Huuhkajien tappio-ottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!