Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomella monta ongelmaa ratkaistavana

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Päävalmentaja Mixu Paatelainen väitti perjantain tiedotustilaisuudessa, ettei hän ole miettinyt omaa asemaansa, vaikka EM-karsinnat ovat sujuneet Suomelta heikosti.
Päävalmentaja Mixu Paatelainen väitti perjantain tiedotustilaisuudessa, ettei hän ole miettinyt omaa asemaansa, vaikka EM-karsinnat ovat sujuneet Suomelta heikosti. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Suomen jalkapallomaajoukkueen täytyy onnistua monessa asiassa, jotta Unkari kaatuu tänään lauantaina Olympiastadionilla.

1 Puolustuspelaaminen
Suomi on sortunut pahoihin puolustusvirheisiin.

Topparipari Joona Toivio Niklas Moisander on pelannut monessa kamppailussa heikosti, ja Suomi on ollut vaikeuksissa keskityspalloissa.

Päävalmentaja Mixu Paatelainen peluuttaa maajoukkuetta 4–3–2–1-ryhmityksellä. Ryhmityksessä ei lähtökohtaisesti ole lainkaan perinteisiä laitureita. Sen vuoksi laitapuolustajat joutuvat kovaan paineeseen sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan. Maaliskuussa pelatussa karsintaottelussa Pohjois-Irlantia vastaan laitapelaajien puuttuminen näkyi karmealla tavalla.

Unkaria vastaan puolustuslinjan on pelattava huippuottelu, mikäli Suomi haluaa voittaa.

2 Hyökkääminen
Paatelainen on toitottanut läpi karsintojen, että Suomi luo tekopaikkoja. Periaatteessa Suomi niitä luokin, mutta huippupaikoille pääseminen on ollut vaikeaa. Tekopaikoissa suomalaishyökkääjien viimeistely-yritykset ovat olleet heikkoja.

Paatelainen haluaa Suomen perustavan pelaamisensa pallonhallintaan. Pelitapa ei kuitenkaan tuota tarpeeksi niin sanottuja nopeita hyökkäyksiä.

Unkaria vastaan tekopaikkoja ei voi tuhlata. Paatelaisen vastuulla on, että hyökkäys on tähänastista monipuolisempaa.

"Tarvitsemme asennemuutoksen", Paatelainen sanoi perjantain tiedotustilaisuudessa viitaten surkeaan Viro-otteluun.

3 Dzsudzsák kuriin
Paatelainen korosti perjantaina useaan otteeseen, että Unkari on fyysinen, nopea ja iso joukkue. Unkarin kenties vaarallisin pelaaja on huippulaituri Balázs Dzsudzsák. Moskovan Dynamon laituri jakelee hyviä palloja rangaistusalueelle, ja hänet Suomen on saatava kuriin.

"Hän on tosi hyvä ja vaarallinen", Roman Eremenko kehui Dzsudzsákia, jonka pelikunto on kysymysmerkki.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!