Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tyly mutta oikea päätös

Urheilu
 

Palloliitto teki oikean ratkaisun purkaessaan päävalmentaja Mixu Paatelaisen työsopimuksen. Suomen A-maajoukkue oli ajautunut Paatelaisen komennossa syöksykierteeseen, jolle ei ollut nähtävissä loppua.

Neljä perättäistä tappiopeliä EM-karsinnoissa, haihtunut lopputurnausunelma ja kannattajien protestit ovat karu luku suomalaisessa jalkapallossa.

Paatelainen teki päävalmentajana useita virheitä. Ne liittyivät yksittäisiin pelaajavalintoihin, peluutukseen ja reagointiin otteluiden aikana.

Myös muutamat Paatelaisen julkisuuteen antamat kommentit olivat erikoisia. Hän kritisoi julkisesti pelaajiensa tasoa ja hermostui Unkari-ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa hänelle esitettyyn kysymykseen.

Vaikka Suomen pelaajamateriaali on kaukana Euroopan eliitistä, päävalmentaja kantaa viime kädessä tulosvastuun. Potku-uutista osattiin odottaa.

Paatelainen sai välillä kohtuuttomankin rajua kritiikkiä, mutta oli vaikea nähdä, mitä annettavaa hänellä enää olisi ollut maajoukkueelle. Paatelaisen työsuhteen purkaminen oli iso päätös.

Vielä isompi asia on, kuka tai ketkä pysäyttävät suomalaisen huippujalkapallon syöksykierteen. Ongelmat ovat paljon syvemmällä kuin Paatelaisen epäonnistumisessa.

Tapio Keskitalo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?