Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pelkkä logon näkyminen ei enää riitä yrityksille

Sponsoroinnissa halutaan rakentaa tarina urheilijan ympärille

Urheilu
 

Yritykset etsivät koko ajan uusia tapoja, joilla ne saisivat lisää huomiota urheilijoiden kautta. Pelkkä yrityksen logon näkyminen ei enää välttämättä riitä.

"Logo-näkyvyys alkaa olla jo vanhanaikainen tapa sponsoroida. Nyt haetaan tarinoita, joiden päälle etsitään toimivia muotoja sponsoroida. Ihmiset maksavat urheilutapahtumissa elämyksistä, eivät huonoista mainoksista", sanoo Jukka Kunnas, jolla on pitkä kokemus urheilun markkinoinnista.

Kunnas on ollut markkinoimassa mm. Helsingin yleisurheilun MM-kisoissa, GP-kisoissa, Suomi–Ruotsi-maaotteluissa ja monessa muussa kulttuurin ja urheilun isossa tapahtumassa.

"Asiat muuttunut myös Suomessa, vaikka meillä urheiluun käytettävää rahaa on paljon pienemmät kuin muualla", sanoo Kunnas.

Viisi vuotta Yhdysvaltain suurlähettiläänä Suomessa toiminut Bruce Oreck on sanonut, että suomalaiset ovat heikkoja kertomaan tarinoita.

Päteekö tämä myös urheilun sponsoroinnissa?

"Kyllä se pätee. Urheilija ja media tekevät tarinat, joita pitää osata hyödyntää yritysten markkinoinnissa", sanoo Kunnas, joka on Partners United Oy:n toimitusjohtaja.

Yhtiö keskittyy nimenomaan yritysten strategiseen ja taktiseen markkinointiin, Urheilussa sen asiakkaina ovat esimerkiksi taitoluistelun MM-kisat Helsingissä 2017, uusittava Olympiastadion ja jääkiekkoliiga.

Hyvänä esimerkkinä onnistuneesta markkinoinnista Kunnas pitää Valion maitomainosta, jossa on käytetty taitoluistelija Kiira Korpea ja ex-jääkiekkoilija Teemu Selännettä.

"Maidon markkinointi ei ole enää vain sitä, että siitä saa D-vitamiinia."

Kunnaksen mukaan nykypäivän sponsorointi on samalla tuotekehittelyä, designia, viestintää, tutkimusta ja myyntiä.

"Brändin pitää erottua. Pitää pystyä kertomaan, kenellä on mielenkiintoisin tarina. Media ei kirjoita kovin helposti tuotteista, vaan urheilijoista. Se taas saa aikaan mielikuvia yrityksestä, joka sponoroi urheilijaa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!