Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Paatelaisen palkka juoksee sopimuskauden loppuun

Mika Lehkosuo jätti maajoukkueen valmennusryhmän

Urheilu
 
Jussi Nukari Lehtikuva
Mixu Paatelaisen viimeiseksi otteluksi Suomen maajoukkueen päävalmentajana jäi lauantain Unkari-peli.
Mixu Paatelaisen viimeiseksi otteluksi Suomen maajoukkueen päävalmentajana jäi lauantain Unkari-peli. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva

Palloliiton puheenjohtajan Pertti Alajan mukaan jalkapallomaajoukkueen seuraavan päävalmentajan nimi on vielä hämärän peitossa.

"Meillä ei ole minkäänlaista ratkaisua mihinkään suuntaan", Alaja sanoi maanantaina HS:lle.

Palloliiton liittohallitus pitää tänään tiistaina kokouksen, jossa päävalmentajatilannetta käsitellään. Lopullista päätöstä kokouksessa ei kuitenkaan todennäköisesti tehdä.

Keskustelun henki on enemmän se, että liittohallitus pohtii, millaista valmentajaa se alkaa hakea. "Kokoonnumme, jotta voimme rauhassa pohtia ja päättää asiasta."

Päävalmentajatilanne räjähti sunnuntai-iltana, kun Palloliitto purki Mixu Paatelaisen työsopimuksen. Paatelainen valmensi Huuhkajiksi-nimettyä jalkapallomaajoukkuetta vuodesta 2011.

Karsinnat ovat sujuneet Suomelta heikosti, ja lauantaina maajoukkue hävisi Unkarille 0–1. Se käytännössä tiesi EM-haaveiden haihtumista ja sinetöi Paatelaisen potkut.

Alaja vei eroviestin päävalmentajalle.

"Itse olin tapaamassa niin kuin puheenjohtajan pitääkin. Kaikki sujui oikein hyvin, rauhallisesti ja rakentavasti molemmin puolin. Paatelainen ymmärsi tilanteen", puheenjohtaja kertoi.

Paatelaisen oli määrä vetää lokakuussa päättyvät EM-karsinnat loppuun. Hän saa palkan sopimuskautensa loppuun, vaikka ei enää valmenna Suomea.

Alaja ei suostunut sanomaan, paljonko päävalmentajan lähtö maksaa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Paatelaisen palkka on 22 000 euroa kuussa ja lento- sekä muut kulut päälle.

Palloliitolla on kaksi vaihtoehtoa päävalmentajahaussa. Ensinnäkin se voi valita väliaikaisen valmentajan viemään kuluvat karsinnat loppuun. Toinen mahdollisuus on palkata luotsi, joka on vetovastuussa myös tulevissa karsinnoissa.

"Nimenomaan tästä puhumme tiistaina. Sitten tiedotamme, mitä olemme päättäneet siitä, miten edetään", Alaja tiivisti.

Taloudellisesti huokein ratkaisu olisi nimetä väliaikainen valmentaja, joka on jo Palloliiton palkkalistoilla. Yksi sellaisista nimistä putosi kuitenkin maanantaina keskusteluista pois.

Paatelaisen valmennusryhmässä ollut Mika Lehkosuo ilmoitti keskittyvänsä jatkossa vain HJK:n valmentamiseen. Hän ilmoitti samalla tehneensä HJK:n kanssa jatkosopimuksen, joka ulottuu kauden 2018 loppuun.

Mahdollinen väliaikaisratkaisu on maajoukkueen valmennustiimiin kuuluva Markku Kanerva.

Myös Sami Hyypiää on kuiskuteltu joukkueen peräsimeen. Yksi ratkaisu on etsiä valmentaja ulkomailta.

Vielä maaliskuussa Alaja sanoi hävityn Pohjois-Irlanti-kamppailun jälkeen, että EM-karsinnat viedään loppuun Paatelaisen johtamalla valmennusryhmällä. Hän totesi tuolloin myös, että Paatelaisen palkkaaminen vuonna 2011 oli hyvä ratkaisu.

Ääni kellossa kuitenkin muuttui. "Purkaminen tapahtui vasta nyt, koska halusimme antaa hänelle työrauhan ja luottamuksen. Työrauha annettiin vielä keväällä, mutta nyt tuli alisuorittaminen. Sitten päätimme näin, että puretaan sopimus", Alaja sanoi maanantaina.

Maajoukkue on kerännyt kuudesta pelaamastaan karsintapelistä yhteensä neljä pistettä, ja kritiikki on ollut rajua.

Unkari-ottelussa osa kannattajista antoi Paatelaisen, Alajan ja Palloliiton kuulla kunniansa.

"Siinä tilanteessa, jossa on ollut alisuorittamisia, ihmisillä on oikeus antaa oma mielipiteensä. Tämä on vapaa maa, ja sillä sipuli", Alaja kommentoi kannattajien protestointia.

Paatelainen ei vastannut maanantaina HS:n soittopyyntöön.

HSTV:n Kottilat: Kolme asiaa, joilla Suomi-futis pelastuu
HSTV:n Kottilat: Kolme asiaa, joilla Suomi-futis pelastuu
HSTV:n jalkapalloveljekset Mika ja Santtu Kottila ovat laatineet kolmen kohdan ohjelman, jolla suomalainen jalkapallo pelastetaan. Erityisesti Kottilat kiinnittävät huomionsa juniorityöhön. HSTV:n Kottilat-ohjelma paneutuu jalkapalloviikon kuumimpiin puheenaiheisiin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!