Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tomi Tuuha voimisteli finaaliin Bakussa

Urheilu
 
Roni Rekomaa STR/Lehtikuva
Tomi Tuuha maajoukkueharjoituksissa huhtikuussa.
Tomi Tuuha maajoukkueharjoituksissa huhtikuussa. Kuva: Roni Rekomaa STR/Lehtikuva

Telinevoimistelija Tomi Tuuha taistelee mitaleista ensi lauantaina hypyn finaalissa Azerbaidžanin Bakussa käytävissä Euroopan kisoissa. Tuuha eteni maanantain karsinnasta jatkoon vakuuttavalla esityksellä.

Molemmissa karsintahypyissään hyvin onnistunut Tuuha merkkautti pisteet 14,650 ja sijoittui neljänneksi. Karsinnan voitti Ukrainan Oleg Verniaiev pisteillä 15,333.

"Tein itselleni perusvarmat hypyt ja onnistuin niissä ihan hyvin. Täällä on melko tiukka arvostelu, joten tuli nopeasti sellainen fiilis että finaalissa ollaan", Tuuha sanoi Olympiakomitean tiedotteessa.

Tuuha on yksi suomalaisjoukkueen jäsenistä, jolta voi odottaa mitalia historian ensimmäisissä Euroopan kisoissa. Tuuhan ansioluettelosta löytyvät muun muassa hypyn EM-kulta vuodelta 2010 ja maailmancupin kokonaiskilpailun voitto vuodelta 2014.

Euroopan kisoissa telinekohtaisissa finaaleissa kilpailee vain kuusi urheilijaa, joten jo karsinnasta selviytyminen on hyvä suoritus.

"Täytyy katsoa josko finaalissa voisi laittaa hyppyihin vielä puoli kierrettä lisää. Nyt ei enää kannata varmistella", Tuuha suunnitteli.

Maanantaina käydyn telinevoimistelun joukkuekisan voitti Venäjä. Tuuhan, Oskar Kirmeksen ja Heikki Nivan muodostama Suomen joukkue sijoittui 19:nneksi.

Suomalaisedustusta nähtiin myös ratamelonnassa, kun Miika Dietrich meloi kajakkiyksiköiden 1 000 metrillä B-finaalin neljänneksi ajalla 3.27,298. Dietrichin lopullinen sijoitus oli 13:s.

Välierissä niukasti A-finaalista karsiutunut Dietrich sanoi olevansa tyytyväinen kokonaissuoritukseensa.

"Tästä on oikeastaan enää viimeinen porras otettavana kohti maailman ehdotonta kärkeä ja olympiapaikkaa."

Dietrich jatkaa kisaurakkaansa tänään tiistaina 5 000 metrillä. Tiistaina kilpailee myös trap-ammunnan olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela, joka onnistuessaan saattaa avata Suomen mitalitilin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!