Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Litmanen mukana valitsemassa Huuhkajien valmentajaa

Suomen maajoukkueen uusi päävalmentaja nimetään elokuussa

Urheilu
 
HSTV:n Kottilat: Kolme asiaa, joilla Suomi-futis pelastuu
HSTV:n Kottilat: Kolme asiaa, joilla Suomi-futis pelastuu
HSTV:n jalkapalloveljekset Mika ja Santtu Kottila ovat laatineet kolmen kohdan ohjelman, jolla suomalainen jalkapallo pelastetaan. Erityisesti Kottilat kiinnittävät huomionsa juniorityöhön. HSTV:n Kottilat-ohjelma paneutuu jalkapalloviikon kuumimpiin puheenaiheisiin.
Jari Litmanen
Jari Litmanen

Suomen Palloliiton liittohallitus päätti kokouksessaan tiistaina, että maajoukkueen päävalmentajan paikka avataan juhannuksen jälkeen kansalliseen ja kansainväliseen hakuun. Palloliitto etsii nimellä Huuhkajat tunnetulle maajoukkueelle valmentajaa, joka toimisi pestissään kahdesta neljään vuotta.

Haku umpeutuu 3. elokuuta ja päätös uudesta päävalmentajasta on määrä tehdä elokuun puoliväliin mennessä.

"Ajatus on se, että meillä on riittävästi aikaa ottaa kaikki halukkaat huomioon", Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja sanoo.

Liittohallituksen kokouksessa ei keskusteltu yksittäisistä nimistä. Alajan ehdottama avoin haku sai yksimielisen kannatuksen. Hakusysteemi helpottaa kartoittamaan kandidaattien motivaatiota.

"Haluamme nähdä hakijoilla tunnesiteen siihen, että nyt voimme luoda jotain uutta", Alaja valottaa.

Päätöstä ovat tekemässä liittohallituksen jäsenten lisäksi asiantuntijat, kuten Palloliiton palkkalistoilla oleva jalkapallolegenda Jari Litmanen. Litmasen ja muiden neuvonantajien tehtävänä on kartoittaa, minkälaista jalkapalloa Suomen tulisi tulevaisuudessa pelata, jotta maajoukkue voisi menestyä. Sen perusteella tehtävään potentiaalisia kandidaatteja rajataan. Litmanen itse ei kuitenkaan ole hakemassa pestiä.

Mikäli uusi valmentaja ei voi aloittaa tehtävässään kesken kuluvien EM-karsintojen, joku Palloliiton palkkalistoilla oleva valmentaja hyppää vastuuseen väliaikaisesti.

Alajan mukaan jäljellä olevissa neljässä EM-karsintaottelussa valmentajan tärkein tehtävä on tuoda uusi pirteä ilme, ajatus ja henki.

"Riippumatta tuloksista täytyy saada se tunne, että alisuorittaminen on ohi."

Palloliitto on jäänyt kuluvissa karsinnoissa budjetoidusta yleisötavoitteestaan. Alajan mukaan taloudellinen tilanne ei ole ongelma, jos uusi valmentaja haluaa aloittaa pestissään heti.

Suomi on tällä hetkellä karsintalohkossaan viidentenä vailla todellisia mahdollisuuksia EM-kisoihin. Tuleviin MM-karsintoihin Suomi lähtee viidennestä arvontakorista, mikä tarkoittaa entistä hankalampaa karsintalohkoa.

Alaja ei usko, että vaikeat lähtökohdat pelästyttävät potentiaalisia hakijoita.

"Maajoukkuevalmentajan pesti on aina erittäin houkutteleva."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?