Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mestaruus on jo, työt vasta alkavat

Urheilu
 
Heikki Miettinen Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on urheilutoimituksen toimittaja.

Yksi ovi sulkeutuu ja toinen aukeaa.

Konkari-ikään ehtinyt Kimmo Timonen, 40, poistuu jääkiekkoliiga NHL:n paraatiovesta onnellisena ja voittajana.

Nuori Teuvo Teräväinen, 20, sai Chicagon pukuhuoneen oven raolleen kesken pitkän kauden ja livahti sisään, jäädäkseen.

Oven yläpuolella lukee: "Earn it" eli ansaitse se.

Kun Teräväinen puki ylleen punaisen paidan numero 86, alkoi tapahtua. Hän syötti ja teki maaleja, ratkaisi muutaman ottelun ja näytti olevan paikkansa arvoinen.

Välillä kesken Stanley Cup -finaalien Teräväinen keräsi enemmän mediahuomiota kuin joukkueen isoimmat tähdet Jonathan Toews ja Patrik Kane yhteensä.

Pitkin finaalisarjaa Teräväinen oli rento, rauhallinen ja hauska. Tätä kaikkea hän oli vielä finaalien jälkeenkin, vaikka rauhallisuus sentään vähän rapisi ratkaisevassa ottelussa.

Ihme olisi, jos ei yhtään hermostuttaisi, kun ratkotaan Stanley Cupia ja kyseessä on vasta teini-iän ylittänyt nuorukainen.

Tarinat ja kohtalot kulkevat aina erilaisia polkujaan. Se mikä onnistui Teräväiselle ensimmäisellä kaudella, oli lipsahtaa Timoselta ohi 16 pelatun kauden aikana. Tai joka jäi Saku Koivulta saavuttamatta, vaikka hän johti Montrealia kapteenina melkein kymmenen vuotta ja pelasi yli 1 100 NHL-ottelua Canadiensissa ja Anaheimissa.

Suomalaista varovaisuutta tuntuu turhalta työntää keskelle maukkaimpia juhlia, mutta Stanley Cup -voitostaan huolimatta Teräväinen ei ole suinkaan valmis NHL-pelaaja.

Kuulostaa jopa isälliseltä sanoa, että työ alkaa nyt. Tähän asti lahjat ovat riittäneet, ja niitä piisaa. Nyt vaaditaan ison askeleen ottamista, että pelipaikka irtoaa jossain vaiheessa ykkös- tai kakkosketjun keskushyökkääjänä.

Teräväisellä on onnekseen yksi valtti, josta monet pelaajat maksaisivat miljoonia. Hän on taitava ja osaa pelata jääkiekkoa.

Tuolla yhdistelmällä voi rakentaa mitä vain, kunhan muistaa juoksuttaa hikeä ulos kropastaan riittävän vuolaasti.

Heikki Miettinen HS
heikki.miettinen@hs.fi
Kirjoittaja on HS:n urheilutoimittaja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!