Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkämäki Superliigaan vasten tahtoaan

Keihäänheittäjän manageri: "Vaikea ymmärtää ratkaisua"

Urheilu
 
Matti Raivio Lehtikuva
Tero Pitkämäki heitti Lahden Eliittikisoissa viikonloppuna tuloksen 82,80.
Tero Pitkämäki heitti Lahden Eliittikisoissa viikonloppuna tuloksen 82,80. Kuva: Matti Raivio Lehtikuva

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki kilpailee juhannuksena yleisurheilun Superliigassa Venäjällä vasten tahtoaan.

Suomen Urheiluliitto valitsi Pitkämäen joukkueeseen, vaikka se oli heittäjän managerin Tero Heiskan mukaan täysin vastoin sitä, mitä liiton kanssa oli sovittu.

Artikkeliin liittyvät

"Vaikea ymmärtää ratkaisua. Olen kauan sitten pannut viestiä, etteivät Tero ja Antti Ruuskanen heitä Superliigassa, jos tarjolla on muita heittäjiä. Nyt olisi ollut", harmittelee Heiska ja viittaa yli 86 metriä heittäneeseen Ari Mannioon ja sunnuntaina yli 80 metriä heittäneeseen Teemu Wirkkalaan.

"En voi pienillä aivoillani ymmärtää, miksi näin kävi. Nyt Tero menettää tärkeän harjoitusjakson matkustamisen takia. Ainoa positiivinen asia on, että Tšeboksarissa on kuulemma lämmintä."

Miten Pitkämäki itse otti tiedon vastaan? Vielä sunnuntaina hän oli varma, että Superliigaan valitaan Mannio, joka on heittänyt viime kisoissa paremmin kuin Pitkämäki.

"Tero lähtee reissuun, se on selvä. Toivottavasti mitään ei satu. Kuvittelin, että näistä hässäköistä on päästy. Harmittaa armottomasti", sanoi Heiska. "Onhan Tero olllut alkukaudella varma heittäjä, mutta Mannio on ollut nyt edellä."

Joukkueen valinnasta vastannut SUL:n valmennusjohtaja Jorma Kemppainen ei näe asiassa suurta riidan aihetta.

"Ymmärrettävästi asiassa oli pientä prostestointia, mutta ymmärrän hyvin Teroa. Voi kysyä, että onko millään sitten enää mitään väliä, jos ei lähdetä. Superliiga on maajoukkueiden kauden tärkein kilpailu. Kaikki terveet valitaan", sanoi Kemppainen, jonka mukaan Suomi kilpailee Superliigassa samassa sarjassa muiden pienten maiden, kuten Valko-Venäjän ja Norjan kanssa.

"Isot maat ovat isoja, mutta Suomen tavoitteena on liigapaikan säilyttäminen. Se on realistinen tavoite."

Pitkämäki matkustaa kisapaikalle lauantaina eri aikaan kuin muu joukkue. "Näin hän saa haluamansa kolmen päivän hyvän harjoitusjakson", sanoi Kemppainen.

Suomen lisäksi Superliigassa, eli maajoukkueiden EM-kisassa kilpailevat Valko-Venäjä, Ranska, Saksa, Britannia, Italia, Norja, Puola, Venäjä, Espanja, Ruotsi ja Ukraina.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!