Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nyt meni mestaruus oikealle miehelle – näin Kimmo Timonen vastasi kun Chicagon kapteeni puhui hänelle pokaalista

Timonen sai vihdoin Stanley Cupin, mutta Teräväinen ja Raantakin osasivat ottaa ilon irti Chicagon ukkosen sävyttämässä illassa

Urheilu
 
Tasos Katopodis Getty Images
Kimmo Timonen aloitti NHL-uransa kaudella 1998–99 Nashvillessä. Chicagossa tuli kruunu pitkälle uralle.
Kimmo Timonen aloitti NHL-uransa kaudella 1998–99 Nashvillessä. Chicagossa tuli kruunu pitkälle uralle. Kuva: Tasos Katopodis Getty Images

Kaikesta näki, että nyt osui pokaali oikealle miehelle, kun Kimmo Timonen nosti Stanley Cupin käsivarsilleen United Centerissä myöhään maanantaina.

Chicago Blackhawks voitti Tampa Bay Lightningin 2–0 kuudennessa loppuottelussa ja vei mestaruuden voitoin 4–2.

Timonen on saanut elää Stanley Cup -unelman kanssa läheisemmin kuin kenties kukaan pelaaja maailmassa. Philadelphian pukuhuoneen seinässä on kuva vuoden 2010 jatkoajan ratkaisumaalista, jonka Patrick Kane tekee. Philadelphian Timonen on tilanteessa mukana, mutta vähän myöhässä.

Viisi vuotta sitten Timonen pääsi lähelle NHL:n himoittua palkintoa, mutta Chicago vei sen häneltä. Nyt sama seura antoi takaisin hienoimmalla mahdollisella tavalla.

Timonen siirtyi Philadelphiasta Chicagoon kesken kauden, antoi seuralle minkä pystyi, ja joukkue palkitsi hänet Stanley Cupilla.

Kapteeni Jonathan Toews haki kannun itselleen, piti sitä tovin ja ojensi Timoselle. Alkoi hetki, joka tuntui kestävän ja kestävän. Timonen kannatteli pokaalia, teki kierroksen ja teki toisen. Hän oli heti sinut suuren palkinnon kanssa.

"En oikein tiennyt, mitä sen kanssa pitäisi tehdä", Timonen sanoi.

"Olin jo antamassa pois, kun kaverit sanoivat, että vedä uusi kierros."

Toews sanoi Timoselle ottelupäivän aamujäillä, että hän ojentaa pokaalin tälle, jos voitetaan.

"Siitä on tullut oikeastaan perinne. Sanoin 2010 Duncsille [ Duncan Keith ], [ Patrick ] Sharpille ja [ Marian ] Hossalle ja sitten sanoin Michal Handzusille 2013", Toews kertoi.

Mitä Timonen sanoi silloin?

"En voi sanoa sitä. Hän sanoi "helvetti jotakin" ja luistelin nopeasti pois", Toews sanoi HS:lle, kun juhlat jatkuivat jäällä toista tuntia.

"On uskomatonta voittaa, ja voittaa se näille kavereille", Toews sanoi. "Hienoa antaa pokaali sellaiselle pelaajalle, joka on siitä onnellisin ja joka on siitä otetuin."

Oikeampaan Toews ei olisi voinut osua.

Timosella on takanaan 17 vuotta NHL:ssä. Hän on kuulunut aina liigan eliittiin, ollut parhaimmillaan samanlaisia minuutteja pelaava huippupuolustaja kuin seurakaveri Duncan Keith, joka valittiin pudotuspelien parhaaksi. Conn Smythe -palkinto on hänen, ja ansaitusti.

Vain se on hämmästyttävää, miten voitot ja mestaruudet ovat osanneet livahtaa Timoselta ohi. On sitten ollut kyse menneestä Stanley Cupista Philadelphiassa tai olympialaisista, MM-kisoista, ja mahtuu tähän myös yksi hävitty World Cup.

"Miellän tämän palkinnoksi pitkästä urasta", Timonen sanoi ja suki muhkeaa partaansa.

"Tunteitten myrskyä ollut pään sisällä vuoden aikana", Timonen sanoi ja viittasi vakavaan sairastumiseen veritulppiin viime kesänä.

Yksi iso voitto oli selvitä hengissä kesän ongelmista. Uran huipennus tuli ukkosen ja rankkasateen kastelemassa maanantai-illassa Chicagossa, jossa koko kaupunki odotti mestaruutta.

Uransa lopettava Timonen sai ansaitun huomion Chicagon illassa, mutta osansa ottivat myös Teuvo Teräväinen ja Antti Raanta.

Teräväisen tarina voisi yhtä lailla olla amerikkalaisesta kiekkosadusta. Hän aloitti kauden Rockfordin farmissa, nousi sieltä Blackhawksiin ja voitti lopulta finaalien pistepörssin. Vain 20-vuotiaana tulokkaana.

"Tämä oli pisin päivä ikinä ehdottomasti. Jännitti niin paljon". Teräväinen sanoi.

Sen huomasi yhdessä ylivoimassa, kun kiekot karkailivat kuin harrastepeleissä.

"Saatiin 1–0, ja se oli tärkeä maali, mutta tuntui, että peli kestää ja kestää", Teräväinen sanoi Keithin tekemästä avausosumasta.

"Sitten saatiin toinen maali, mutta tuntui, että minuutit menivät niin hiljaa."

Kane teki Chicagon toisen maalin ja sai vihdoin ensimmäisen osumansa finaaleissa.

"Tämä oli jotain niin ainutlaatuista. Uskomaton homma. Ei voi muuta sanoa", Teräväinen sanoi.

Raanta sai varamaalivahtina palkinnon kärsivällisyydestä ja taidostaan pitää tunnelmaa yllä, vaikka ei päässytkään paljon kauden aikana pelaamaan. Kakkosvahtimerkintöjä tuli sen verran, että nimi upotetaan kannun kylkeen.

Heikki Miettinen HS
Chicago

Chicago juhli mestarina, Kimmo Timonen (ylh. vas.) ja Teuvo Teräväinen (ylh. oik.). Ennen Chicago-trioa Stanley cupin ovat suomalasista voittaneet Jari Kurri, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Jere Lehtinen, Ville Nieminen, Teemu Selänne, Valtteri Filppula, Antti Niemi ja Tuukka Rask.
Chicago juhli mestarina, Kimmo Timonen (ylh. vas.) ja Teuvo Teräväinen (ylh. oik.). Ennen Chicago-trioa Stanley cupin ovat suomalasista voittaneet Jari Kurri, Esa Tikkanen, Reijo Ruotsalainen, Jere Lehtinen, Ville Nieminen, Teemu Selänne, Valtteri Filppula, Antti Niemi ja Tuukka Rask.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!