Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ex-pomo kritisoi Räikkösen nuoruuden tallisiirtoa: "Se oli mielestäni virhe"

Urheilu
 
Pascal Rossignol Reuters
Kimi Räikkönen ajoi kaudella 2002 McLarenilla.
Kimi Räikkönen ajoi kaudella 2002 McLarenilla. Kuva: Pascal Rossignol Reuters

Sveitsiläinen F1-pohatta Peter Sauber on avoimesti myöntänyt uransa parhaaksi liiketoimeksi täysin kokemattoman Kimi Räikkösen pestaamista tallinsa kilpakuljettajaksi kaudeksi 2001. Sittemmin hän on tyytynyt seuraamaan löytämänsä tähden tekemisiä etäämmältä.

Ferrarin Räikkönen ajaa nyt 13:tta F1-kauttaan. Hiipunut ote erityisesti aika-ajoissa on herättänyt huomiota varikolla.

Helsingin Sanomat kysyi Sauberilta, miten hän näkee entisen suojattinsa aika-ajosuoritukset.

"En halua kommentoida asiaa. Enkä halua puhua yleensäkään toisten tallien kuljettajista", Sauber torjui hienovaraisesti kysymyksen.

Yleisesti Sauber oli samassa silmänräpäyksessä valmis kommentoimaan Räikkösen uraa.

"Kimihän ajoi meillä on vain yhden kauden – tulokasvuotenaan. Meillä oli pidempi sopimus, mutta hän halusi isompaan talliin."

"Mielestäni oli virhe mennä McLarenille. Tiesin jo etukäteen, etteivät Kimin ja Ron Dennisin kemiat olisi voineet milloinkaan kohdata. He edustivat kahta ääripäätä."

"Ron lupasi Kimille, että jos tämä menee McLarenille, hän tekee Kimistä heti seuraavana vuonna kaikkien aikojen nuorimman maailmanmestarin. Kimi halusi valita sen mukaan ja meni McLarenille."

"Kimi ajoi Dennisin johdolla viisi vuotta. Minusta Kimi ei sen jälkeen ollut enää se sama Kimi kuin ajaesaan meillä ja ensimmäiset vuotensa McLarenilla", Sauber sivalsi.

Heti siirryttyään McLarenilta Ferrarille 2007 Räikkönen voitti ensimmäisen kisansa paalulta ja kuittasi viimeisessä kisassa voitolla myös MM-kullan.

Sauber näkee, että Räikkönen oli vielä parempi uransa alussa.

Sauber sai sopimuksen purkamisesta Räikkösen kanssa McLaren-Mercedekseltä kaikkien aikojen suurimman siirtokorvauksen F1-tasolla.

Sauber on tehnyt vuosikaudet yhteistyötä Ferrarin kanssa. Mitä ilmeisimmin hän olisi nähnyt nuoren superlahjakkuuden mieluummin hankkivan kokemusta tallissaan, kunnes tämä olisi ollut valmis voittaja Ferrarille.

Nyt Räikkönen ajaa toista kertaa urallaan Ferrarilla. Hyvin erityyppinen tallipäällikkö Maurizio Arrivabene grillaa Räikköstä pitkittämällä ratkaisuaan jatkosopimuksen tarjoamisesta.

F1-urheilun virallisilla verkkosivuilla Arrivabene teki selväksi, mitä odottaa Räikköseltä vuoden 2016 pestin sinetöimiseksi.

"Se riippuu täysin Kimin tuloksista. Jos hän saavuttaa päämäärät, jotka olen antanut, miksipä ei hän jatkaisi meillä."

"Olen töissä äärimmäisen vahvat perinteet omaavan tallin kanssa. Enzo Ferrari on sanellut nämä traditiot. Enzo Ferrarille kaikkein tärkeintä oli voittaa valmistajien mestaruus. Se painoi vaa'assa aina enemmän kuin kuljettajien titteli."

"Meillekin valmistajien mestaruus on erittäin tärkeä. Voittoon tarvitaan kahden kuljettajan panosta. Olen puhunut suoraan Kimin kanssa, ja hän tietää hyvin tarkkaan, että mitä enemmän pisteitä hän hankkii, sitä paremmat mahdollisuudet hänellä on jäädä talliin", Arrivabene sanoi.

 

Viikonloppuna kilpaillaan Itävallan gp. MTV3, MTV Max ja MTV Sport 1 näyttävät kisaviikonlopun tapahtumat. Tarkat lähetysajat sivulla B 28 tv-urheiluosiossa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!