Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Säilyminen Superliigassa vaatii nappionnistumisen

Suomi kisaa viikonloppuna EM-joukkuekilpailuissa Venäjällä

Urheilu
 
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on yksi Suomen joukkueen kärkinimistä viikonlopun Superliigassa.
Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen on yksi Suomen joukkueen kärkinimistä viikonlopun Superliigassa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Suomen yleisurheilumaajoukkue matkaa tänään torstaina kohti Venäjän Tšeboksarya, jossa järjestetään viikonloppuna EM-joukkuekisojen Superliiga. Suomi nousi vuosi sitten kilpailun pääsarjaan, jossa mukana on 12 maata. Yhdeksän parasta säilyy Superliigassa ja kolme putoaa 1. liigaan.

Jokaisen suomalaisurheilijan tulisi keskimäärin sijoittua omassa lajissaan yhdeksänneksi, jotta Suomi nähtäisiin Superliigassa myös ensi kesänä.

"Se tarkoittaa sitä, että urheilijoiden täytyy onnistua paremmin kuin alkukaudella on nähty", Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Jorma Kemppainen sanoo.

"Säilyminen on realismia, mutta kyllä se iso unelma on."

Maajoukkueen kärkinimistä pika-aituri Nooralotta Neziri, pikajuoksija Hanna-Maari Latvala ja estejuoksija Sandra Eriksson jättävät Superliigan väliin keskenkuntoisuuden vuoksi.

Keihäänheittäjä Tero Pitkämäki olisi halunnut jäädä Suomeen harjoittelemaan, koska hänen kilpailukalenterinsa on ylibuukattu.

"Olemme teroittaneet, kuinka tärkeä kisojen merkitys on. Olisi noloa lähteä sellaisella asenteella, että tämä olisi harjoituskisa", Kemppainen toteaa.

Kaikkia parhaita tarvitaan, sillä monessa lajissa suomalaiset ovat ennakkoon altavastaajia.

Etenkin juoksumatkoilla ennätyksiä on tultava, jotta paikka Superliigassa säilyy.

"Tämä mittaa karulla tavalla koko lajikirjon laidasta laitaan. Yhden lajin onnistuminen tai epäonnistuminen ei nouse valtavaan arvoon."

Suomi matkaa Venäjälle nuorella joukkueella. Monelle Superliiga on kenraaliharjoitus ennen heinäkuun alussa Tallinnassa järjestettäviä 22-vuotiaiden EM-kisoja.

"Nuoret huomaavat, minkä verran töitä on jäljellä, jos aikoo eurooppalaiselle huipulle."

Tšeboksaryyn on luvattu aurinkoista keliä, mikä poikkeaa Suomen alkukesän kilpailuoloista.

"Ulkomaan leirillä tuntuma hypyssä oli ihan eri maailmasta, kun lihakset olivat lämpimät ja hermosto pelasi", pituushyppääjä Kristian Pulli iloitsee.

Pulli pääsee viikonloppuna kilpailemaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä hyvissä oloissa. Se on tervetullut uutinen Lappeenrannan Tähtikisojen voimakkaan tuulen ja Lahden Eliittikisojen vesisateen jälkeen.

Kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen ei ole vielä sääennustuksia katsellut, mutta hän ottaa iloisena vastaan tiedon lämpimästä kelistä.

Kämäräinen on yksi heistä, joilta tarvitaan Superliigasta nappisuoritusta. Kovia kansainvälisiä kisoja alkukauden kiertänyt kiekonheittäjä pääsee taas huippujen seuraan.

"Se on ihan selvää, ettei siellä kuusikymppisellä pärjätä", Kämäräinen sanoo.

Alkukesän kisoissa Kämäräinen on heittänyt 59 metrin tuntumaan, mutta ennätys on 61,07.

"Aloitin kilpailut niin aikaisin, että olen tuloksiin tyytyväinen."

Kenttälajien erikoisuutena on, että hyppääjillä ja heittäjillä on vain kolme yritystä. Neljä parasta pääsee viimeiselle neljännelle kierrokselle.

"Taso on äärimmäisen kova ja kaikilla on vain se kolme heittoa. Ajattelen tätä Pekingin MM-karsinnan harjoituksena."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?