Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pulli jahtaa ennätystä kovassa seurassa

Urheilu
 

Pituushyppääjä Kristian Pulli lähtee EM-joukkuekisojen Superliigaan tekemään alkukauden parasta suoritustaan. Pulli pääsee ensimmäistä kertaa tällä kaudella kovatasoiseen seuraan, mikä lämmittää hyppääjän mieltä.

"Jotenkin kisaan latautuu silloin paljon paremmin. Ei tarvitse tulokseen keskittyä niinkään, vaan hyppäämiseen. Hyvä tulos tulee helpommin", Pulli sanoo.

EM-joukkuekisat ovat Pullille tärkeä välietappi ennen 22-vuotiaiden EM-kisoja Tallinnassa. Pullin ennätys pituudessa on viime kesänä hypätty 789. Kova seura voisi avittaa Pullin uusille metriluvuille.

"Olisihan se ihan kiva, että lävähtäisi. Tulostaso lähtisi nousuun kohti kauden päätähtäintä Tallinnaa."

Vuosi sitten Pulli teki EM-joukkuekisojen 1. liigassa silloisen ennätyksensä.

Venäjän Superliigassa hypätään vain kolme kierrosta täyden kuuden hyppykierroksen sijaan.

"Siinä on tarkka paikka, miten saa hypyt osumaan. Kyllähän se niin on, että kun ensimmäisellä tekee tuloksen, niin helpommalla itsensä päästää", Pulli toteaa.

Pituushypyn lisäksi Pulli, 20, on Suomen eliittiä myös kolmiloikassa. Nuorten EM-kisoissa hän saattaa kilpailla molemmissa lajeissa.

"Juuri ennen kisoja teen päätöksen. Tällä hetkellä vaikuttaisi, että pituus on paremmassa kuosissa", Pulli kertoo.

Alkukaudella Pulli on kilpaillut enemmän pituushypyssä. Se on ollut osittain pakon sanelemaa. "Kisat ovat vaan sattuneet menemään tällä tavalla. Ei ole oikein ollut hyviä loikkakisoja Suomessa."

Lajipiireissä Pullista puhutaan lahjakkuutena, joka voisi rikkoa Pertti Pousin 47 vuotta vanhan kolmiloikan Suomen ennätyksen 17,00. Pullin oma ennätys on viime kesänä loikittu 16,07.

"En näe mitään huonoa niissä puheissa. Tiedän itsekin, että minulla on potentiaalia siinä", Pulli kuittaa.

Nuori urheilija kuitenkin tietää, että yli 17-metriseen loikkasuoritukseen on vielä matkaa. Tänä vuonna ennätysjahti tullee liian aikaisin, mutta ensi vuonna SE-tuloksesta voi jo haaveilla.

"Nyt on nopeus kehittynyt niin kovasti, että loikan lajiosaaminen ei onnistu täydessä nopeudessa. Kun saan täyden nopeuden käyttöön siihen hyppyyn, ennätys on mahdollisuuksien rajoissa."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!