Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rahapeleille tulossa yhden yhtiön malli

Fintoto haluaa turvata hevosalan tulevaisuuden

Urheilu
 

Ulkomaisilla rahapeliyhtiöillä ei ole vapaata pääsyä Suomen markkinoille lähivuosina.

Monopoli pysyy edelleen suomalaisena mallina, mutta jatkossa rahapeleistä vastannee vain yksi yhtiö, joka yhdistää Veikkauksen, RAY:n ja Fintoton.

Yhden yhtiön mallilla haetaan tehoa monopolin toimintaan ja kilpailukykyyn.

Sisäministeriö esittää juhannuksen jälkeen tiistaina kokoontuvalle talouspoliittiselle ministerivaliokunnalle yhden yhtiön mallia.

Yksi yhtiö täyttää paremmin EU:n siunaaman rahapelimonopolin kriteerit kuin nykyinen kolmen toimijan malli.

"Nykyisellä kolmen yhtiön järjestelmällä ei kuitenkaan voida enää jatkaa", sanoi sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg keskiviikkona järjestetyssä rahapeliareenassa.

Yhtiöiden yhdistämien tietää muutoksia myös lakiin. Nykyinen arpajaislaki on ollut voimassa vuodesta 2010.

Tarkoituksena on, että uusi arpajaislaki astuu voimaan vuoden 2017 alussa. Suunnitelmana on perustaa ensin erillinen integrointiyhtiö, jonka ainoana tehtävänä on muodostaa uusi yhtiö.

"Käänteen tekevä asia", sanoi Nerg.

Hevosurheiluun liittyvistä peleistä vastaava Fintoto toivoo, että yhdistymisessä otetaan huomioon hevosalan toiveet.

"Miten ravit ja pelaaminen yhdistetään, miten tuotot jaetaan, miten taataan hevosurheilun medianäkyvyys ja miten hoidetaan tuotekehitys?" kysyi Fintoton toimitusjohtaja Pertti Koskenniemi.

Rahapelien vapauttamisen puolesta puhunut Aleksi Valavuori oli Vermossa pidetyssä areenassa vahvasti monopolia vastaan. "Holhoamalla tapetaan koko markkina", sanoi urheilun moniottelija. "Keskustelu ei ole muuttunut kymmenessä vuodessa mihinkään, koska järjestelmä tuottaa niin paljon."

RAY, Veikkaus ja Fintoto tulouttivat yhteensä valtiolle noin 1,2 miljardia euroa, jotka jaetaan liikunnan, kulttuurin, nuorisotyön, tieteen, hevostalouden sekä sosiaali- ja terveysjärjestöjen hyväksi

Jos rahapelimonopolia ei olisi, kansainväliset yhtiöt voisivat tarjota pelejään Suomessa erillistä lisenssijärjestelmää vastaan.

Yhtiöt maksaisivat toimiluvastaan tietyn osuuden liikevaihdostaan. "Unibet on valmis sitoutumaan yhteisiin pelisääntöihin, jotka ovat samat kaikille", sanoi yhtiön lakiasioiden johtaja Marja Boman.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!