Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Erfan Zeneli laukoi alkutahdit HJK:n voitolle

Helsinkiläisjoukkue kukisti SJK:n. Kannattajat protestoivat avauspuoliajalla.

Urheilu
 
Vesa Koivunen
HJK:n Erfan Zeneli laukoi vapaapotkusta 1–0-maalin SJK:n Mihkel Aksalun selän taakse.
HJK:n Erfan Zeneli laukoi vapaapotkusta 1–0-maalin SJK:n Mihkel Aksalun selän taakse. Kuva: Vesa Koivunen
HJK 3 SJK 1

Helsingin Jalkapalloklubi repii eroa muihin Veikkausliigassa.

HJK voitti eilen keskiviikkona Sonera-stadionilla SJK:n 3–1 ja johtaa Veikkausliigaa seitsemän pisteen erolla toisena olevaan RoPSiin.

HJK:ta kaksi ottelua vähemmän pelannut SJK on jäänyt helsinkiläisistä yhdeksän pistettä.

Artikkeliin liittyvät

Keskiviikon alkutahdit laukoi Erfan Zeneli, joka teki osuman vapaapotkusta 17. peliminuutilla. Zenelin kausi ei ole ollut toistaiseksi napakymppi, mutta eilen napsahti hieno maali.

HJK:n ja SJK:n ottelu oli kahden hyvän Veikkausliigan joukkueen kohtaaminen.

SJK ei saapunut monien muiden joukkueiden tavoin Töölöön vain puolustamaan ja hakemaan vastaiskuja. Simo Valakarin valmentama ryhmä piti paljon palloa ja haki myös hitaita hyökkäyksiä.

"SJK pelaa hyvää jalkapalloa, ei mitään vastustajalta pois. Jatketaan samaan malliin, niin saamme muihin eroa mahdollisimman nopeasti", hyvistä vapaapotkuistaan tunnettu Zeneli sanoi ottelun jälkeen.

"Ei tässä mikään mestaruus ratkennut. Pelejä on paljon jäljellä."

Myös HJK:n pelaaminen oli eilen melko hyvin uomissaan, ja kotijoukkue ansaitsi voittonsa.

HJK:n 2–0-maalin laukoi Mike Havenaar, joka tykitti pallon yläkulmaan runsas vartti ennen ottelun loppua.

Aivan ottelun lopussa Atom tyylitteli isäntien kolmannen. Toni-Pekka Lehtinen runnoi päätössekunneilla vieraiden ainokaisen maalin edestä.

Myös HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo antoi tunnustusta vastustajalle. Hän ei ollut täysin tyytyväinen omiensa hyökkäyspelaamiseen. Kauheasti HJK:n hyökkäämistä ei tosin voi moittia, sillä isännät olivat murtautumisvaiheessa ajoittain vaarallisia.

"Tällaiset pelit ovat meille erittäin tärkeitä europelejä ajatellen. Niissäkin joudumme taatusti puolustamaan tiiviisti koko joukkueena", Lehkosuo sanoi.

HJK:lla on tällä hetkellä melkoinen henkinen niskalenkki SJK:sta, sillä se on lyhyen ajan sisällä voittanut kenties pahimman haastajansa sekä Seinäjoella että Helsingissä.

Ottelun erikoisuus löytyi katsomosta. HJK:n kannattajapääty protestoi ensimmäisellä puoliajalla pitämällä katsomonosansa tyhjänä. Päädyn lakana lähetti terveiset seurajohdolle. Lakanassa luki seuraava teksti: Raha > Yhteisö?

Protestin syynä oli HJK:n näytösottelu Liverpoolia vastaan, joka on määrä pelata 1. elokuuta. Samalle päivälle oli ohjelmaan merkitty IFK Mariehamn -vieraspeli, joka siirtyy.

Monet kannattajat olivat jo ehtineet varata ja maksaa matkan Maarianhaminaan. Tauon jälkeen kannattajat saapuivat katsomoon ja pitivät hyvää meteliä.

"Ymmärrän faneja. Olisimme me pelaajatkin halunneet mennä Maarianhaminaan. Toivottavasti he saavat rahansa takaisin ja tulevat kannustamaan myös Liverpool-peliin", Zeneli sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!