Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kultaiset soturit kaatoivat kuninkaan

Golden State vei NBA:n mestaruuden

Urheilu
 
Ezra Shaw Getty Images
Peräti 11 kertaa NBA:n mestaruuden voittanut Bill Russell ojensi finaalien arvokkaimman pelaajn pystin Andre Iguodalalle.
Peräti 11 kertaa NBA:n mestaruuden voittanut Bill Russell ojensi finaalien arvokkaimman pelaajn pystin Andre Iguodalalle. Kuva: Ezra Shaw Getty Images
Cleveland 97 Golden State 105 Golden State mestariksi voitoin 4–2

Kuninkaaksi mahtiesitystensä vuoksi kutsuttu LeBron James taisteli kuin leijona, mutta sekään ei lopulta riittänyt, kun loistavaa joukkuepeliä esittänyt Golden State Warriors kaatoi Clevelandin kuudennessa loppuottelussa ja vei NBA:n mestaruuden voitoin 4–2.

Ratkaisevassa loppuottelussa lukuisista loukkaantumisista kärsinyt Cleveland oli jo väsynyt, eikä se pystynyt laittamaan Golden Statea missään vaiheessa kovin tiukalle.

Loppunumerot 105–97 sinetöivät lopulta kauden parhaan joukkueen ansaitun mestaruuden.

Golden State oli kiistatta kauden ykkösjoukkue, sillä se voitti runkosarjan ylivoimaiseen tapaan. Pudotuspeleissä se kaatoi ennen Clevelandia New Orleansin, Memphisin ja Houstonin.

Nimi Warriors eli soturit sopi hyvin Golden Statelle. Se oli syksystä alkaen tasapainoinen, liikkuva ja urheilullinen ryhmä, joka puolusti tiukasti, hyökkäsi terävästi ja kierrätti palloa vauhdilla. Tilastojen mukaan Golden State oli NBA:n tehokkain joukkue sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Suomalaisittain Golden Staten pelitapa näytti Susijengiltä steroideilla.

Nopea liike avasi vastustajien puolustukset ja loi avoimia heittopaikkoja varsinkin tarkkakätisille Klay Thompsonille ja Stephen Currylle, joka valittiin runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Loppuotteluissa suloista Riley -tytärtään sylissään kannellut hymypoika loi joukkueeseensa iloisen tunnelman, joka oli kaukana Clevelandin supertähden LeBron Jamesin kivikasvoisesta päättäväisyydestä.

Vielä kolmessa ensimmäisessä loppuottelussa Golden Staten pelaajien heittokädet tärisivät. Neljännessä ottelussa joukkue sai pelinsä kulkemaan, eikä Cleveland pysynyt enää vauhdissa mukana.

Ennen ratkaisevaa finaalia arvailtiin, valitaanko loppuottelusarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi lopulta Stephen Curry vai LeBron James. Yllätysratkaisuna palkinto annettiin Golden Staten veteraanipelaajalle Andre Iguodalalle, joka pani Jamesin ahtaalle puolustuksessa ja raatoi hyökkäyksessäkin tittelinsä arvoisesti.

NBA:n nykysuunnasta kertoo se, että ratkaisupelaajan palkinto meni epäitsekkäälle joukkuepelaajalle.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Iguodala kiitteli mestarien poikkeuksellista henkeä. "Tässä liigassa liian moni ajattelee vain minä, minä, minä. Jokainen haluaa olla supertähti ja saada omat nimikkopelitossut."

LeBron Jamesilla nimikkotossut jo on, mutta yhden hän vielä haluaa: tuoda kotikaupungilleen Clevelandille sen ensimmäisen mestaruuden.

Joukkueen otteet pudotuspeleissä olivat niin vahvoja, että jos joukkue saa vielä Kyrie Irvingin ja Kevin Loven terveinä kentälle, LeBronin suuri unelma voi olla vuoden kuluttua hyvin lähellä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?