Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lipsanen yllättyi itsekin huippuloikistaan

Vasta 19-vuotias kolmiloikkaaja teki kovan tuulituloksen Superliigassa

Urheilu
 
Vesa Moilanen Lehtikuva
Simo Lipsanen viime kesänä Orimattilan Tähtikisoissa.
Simo Lipsanen viime kesänä Orimattilan Tähtikisoissa. Kuva: Vesa Moilanen Lehtikuva

Kolmiloikkaaja Simo Lipsanen vastasi suurimmasta suomalaisyllätyksestä yleisurheilun EM-joukkuekisan Superliigassa sunnuntaina. Lipsanen, 19, otti yllättäen miesten kolmiloikan kolmannen sijan tuloksella 16,62, joka on 79 senttiä parempi kuin hänen ennätyksensä.

Lipsasen harmiksi huippuhypyssä oli myötätuulta 2,3 metriä sekunnissa, joten tulos ei ole tilastokelpoinen. Lipsanen ylitti Venäjän Tšeboksaryssa hypätyssä Superliigan kisassa 16 metriä kolme kertaa, mutta jokainen oli myötätuulitulos.

"Tiesin, että olen hyvässä kunnossa, mutta silti sijoitus ja tulos yllättivät", Lipsanen sanoi Suomen Urheiluliiton tiedotteen mukaan.

Lahjakas Lipsanen on alkukaudella parantanut ennätyslukemikseen 15,83. Sunnuntain suoritus osoitti, että nappioloissa paljon paremmatkin tulokset ovat mahdollisia. Mikäli paras hyppy 16,62 olisi hyväksytty, se olisi ollut Suomen kaikkien aikojen viidenneksi paras tulos miesten kolmiloikassa.

"Olen pysynyt harjoituskauden terveenä, ja kaikki ominaisuudet ovat kehittyneet. Varsinkin nopeus on mennyt eteenpäin kahden viime vuoden aikana paljon", Lipsanen kertoi.

Kolmiloikkakisan voitti Italian Fabrizio Donato 17,11 metriä pitkällä hypyllä. Toiseksi sijoittui Venäjän Aleksei Fjodorov tuloksella 16,92.

Suomi lähti EM-joukkuekisan Superliigaan melko nuorella joukkueella. Monelle urheilijalle viikonloppu oli kenraaliharjoitus heinäkuun alussa käytäviin Tallinnan 22-vuotiaiden EM-kisoihin.

Kaksi suomalaista rikkoi Tallinnan EM-rajan sunnuntaina Tšeboksaryssa. Elmo Lakka teki 110 metrin aitajuoksussa kauden kotimaisen kärkituloksen 13,98 ja oli helpottunut, kun EM-raja alittui.

"Iso kivi putosi harteilta, kun sain tuon rajan rikki", Lakka sanoi.

Kilpailussa Lakan juoksu riitti kuitenkin vain yhdeksänteen sijaan.

Myös Ville Lampinen rikkoi 800 metrillä 22-vuotiaiden EM-rajan ennätyksellään 1.48,44.

"Ensimmäisen kierroksen jälkeen näin kellosta, että nyt on mahdollisuudet rajaan", Lampinen kertoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!