Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huimauskohtaus kaatoi Jason Dayn vain hetkeksi

Kovia kokenut australialainen on golfin huipulla

Urheilu
 
Andrew Redington AFP
Jason Day on pelannut ammattilaisena vuodesta 2006. Hän on golfin maailmanlistalla kymmenentenä ja oli US Openissa ennen päätöskierrosta jaetulla kärkisijalla.
Jason Day on pelannut ammattilaisena vuodesta 2006. Hän on golfin maailmanlistalla kymmenentenä ja oli US Openissa ennen päätöskierrosta jaetulla kärkisijalla. Kuva: Andrew Redington AFP

Golfin US Open päättyi Suomen aikaa varhain maanantaina, mutta kauden toisen arvoturnauksen dramaattisin hetki nähtiin jo perjantaina.

Sen aiheutti huippupelaaja Jason Day, joka sai perjantain päätösreiällä huimauskohtauksen ja lyyhistyi nurmelle.

Sinnikäs Day, 27, pelasi reiän loppuun ja jatkoi kilpailua lauantaina, vaikka kärsi edelleen pahoinvoinnista, huimauksesta ja tärinästä.

Australialainen Day ei pelkästään pelannut muiden mukana, sillä hän oli päätöskierrokselle lähdettäessä kilpailun jaetulla kärkipaikalla.

Neljä alle parin pelannut Day jakoi ykkössijan Dustin Johnsonin, Branden Gracen ja golfin uuden ihmepojan Jordan Spiethin kanssa.

Huimaus on kuitenkin vain yksi vastoinkäymisistä, jotka Day on elämänsä aikana kokenut. Hän on kohdannut erittäin rankkoja asioita.

Dayn Alvin -isä kuoli syöpään, kun Jason oli 12-vuotias.

Vuonna 2013 peräti kahdeksan Dayn sukulaista kuoli, kun tuhoisa taifuuni iski Filippiineille. Kuolleiden joukossa oli muun muassa Dayn isoäiti.

Filippiineillä on Daylle erityinen merkitys, sillä hänen äitinsä on sieltä kotoisin.

"Tämä on ollut kaikkein vaikeinta äidilleni. Kaikki pyyhkiytyi pois alueelta, jolla isoäitini ja sukulaiseni asuivat", Day sanoi BBC:lle vain joitakin päiviä onnettomuuden jälkeen.

US Openin päätöskierros pelattiin Suomen aikaa niin myöhään, etteivät lopputulokset ehtineet HS:n tähän painokseen.

Day metsästi ensimmäistä major-voittoaan, mutta lähellä hän on ollut aiemminkin. US Openissa hän on ollut kahdesti toinen ja Mastersissa kerran.

Huimauskohtauksia hän on kokenut myös aiemmin. Esimerkiksi viime kuussa Day joutui vetäytymään kilpailusta huimauksen takia.

Hänelle on tehty monenlaisia tutkimuksia, mutta ongelman syy ei ole selvinnyt.

"Yritin vain selvitä tästä päivästä ja katsoa, miten asiat sujuvat", Day sanoi Reutersille US Openin kolmannen kierroksen jälkeen.

Kierros sujui loistavasti, sillä hän pelasi sen 68 lyönnillä. Avauspäivät olivat menneet Chambers Bayn kentällä 68 ja 70 lyönnillä.

Useiden australialaispelaajien esikuva on legendaarinen Greg Norman. Australialaistähti oli useaan otteeseen maailmanlistan ykkösenä 1980- ja 1990-luvuilla.

Dayn kipinän sytytti kuitenkin yhdysvaltalainen Tiger Woods. Day ja Woods ovat nykyään myös ystäviä.

"Luin Woodsista kertoneen kirjan, ja se sai minut heräämään jokaisena aamuna kello 05.30 harjoittelemaan", Day on kertonut australialaiselle uutistoimistolle AAP:lle.

Poikavuosien sinnikäs harjoittelu on tuottanut Dayn kohdalla tulosta.

 

Lue US Openin päätöskierroksen tapahtumista tuoreeltaan HS:n verkkosivuilta osoitteesta hs.fi/urheilu

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!