Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Räikkösen juhannus romuksi

Lähdössä kärkipaikalle sännännyt Rosberg uusi voittonsa Itävallassa

Urheilu
 
Andrej Isakovic AFP
Kimi Räikkösen romuttunut Ferrari tuotiin pois radalta hinausauton lavalla.
Kimi Räikkösen romuttunut Ferrari tuotiin pois radalta hinausauton lavalla. Kuva: Andrej Isakovic AFP

Nico Rosberg nousi härnäämään tallikaveriaan Lewis Hamiltonia tämän vuoden jo ratkenneena pidetyssä MM-taistossa. Rosberg otti jo kolmannen voittonsa neljästä viime kilpailusta.

Kun Ferrarilla oli vuoden huonoin kisansa – Sebastian Vettel putosi palkinnoilta surkean varikkokäynnin vuoksi, ja Kimi Räikkösen keskeytti jo toiseen mutkaan – Mercedes repi 136 pisteen eron valmistajien MM-sarjassa.

Artikkeliin liittyvät

Rosberg uusi viime vuoden voittonsa Itävallan Grand Prix -kisassa. Samalla hän on enää kuusi pistettä jäljessä viime vuoden vauhdistaan, vaikka Hamilton onkin hallinnut alkuvuotta melkoisen suvereenisti.

"Olen onnellinen tästä tuloksesta. Tämä oli yksi helpoista kisoista. Samalla tämä tulos lyö painetta tallikaverille", Rosberg iloitsi.

Viime vuonna Rosberg hallitsi aika-ajoja. Nyt Hamilton on niissä selvästi edellä. Kisapuolella Rosberg on tavoittanut mestaria.

"Tavoitteeni täksi vuodeksi on parantaa kisavauhtiani. Se merkitsee paljon, ja olen todella tyytyväinen, että olen edistynyt sillä puolella näin hyvin", Rosberg painotti.

Kauden kolmannen voittonsa napannut Rosberg kiitti myös epäileviä tuomaita, jotka ovat tuominneet hänen jo menettäneen pelinsä MM-taistossa.

"On varmaa, että joka kerta, kun ihmiset väittävät minun hävinneen tämän MM-taiston, isken takaisin seuraavassa kisassa."

Myös Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff näkee Rosbergin kilpa-ajovoiman kasvaneen.

"Tallille on tullut tänä vuonna kisoissa virheitä, mutta Nico on näyttänyt, että hyvänä päivänä hänen suoritustasonsa on erittäin kova. Tämäkin oli erinomainen esitys. Nico näytti nopeammalta, ja pystyi tekemään eron startissa ja varikkokäyntinsä jälkeen", Wolff suitsutti.

Williams sai Itävallasta havittelemansa toisen peräkkäisen palkintosijoituksen. Viime vuonna Itävallassa, ja kaksi viikkoa sitten Kanadassa palkintopallilla oli Valtteri Bottas. Nyt kolmatta sijaa juhli Felipe Massa.

"Jouduin säästämään jarruja kisan puolivälistä asti. Sen jälkeen en voinut enää odottaa ajavani viidettä sijaa paremmasta sijoituksesta. Joka tapauksessa saimme hyvät pisteet, ja 'SM-sarjassa' pääsin lähemmäs Kimi Räikköstä", Bottas sanoi.

Ferrarilla sijoituksista taisteli vain toinen auto, kun Räikkösen juhannusnöyryytys päättyi jo toiseen mutkaan.

"Pyörät sutivat, ja auto veti yhtäkkiä vasemmalle. En oikein tiedä, mitä tapahtui. Niin vain kävi, ja tämä oli tulos", Räikkönen kuvaili tilannetta, jossa hän päätyi vasemmalta ohitusta yrittäneen Fernando Alonson McLarenin alle.

Alonso pelkäsi autonsa pyörien osuneen Räikkösen kypärään, mutta Ferrarin suomalaiskuski ei ollut tilanteesta moksiskaan.

"Eihän se normaalia ole, mutta niin kävi. Oliko vaarallista? Kilpa-ajohan on aina vaarallista, ja kun jokin menee vikaan, yleensä se menee vikaan aika pahasti. Niin ei käynyt tällä kertaa."

Räikkönen ja Alonso kävivät kertomassa näkemyksensä tuomaristolle, eikä kumpaakaan syytetty onnettomuudesta.

Neljänneksi tullut Vettel oli Massaa nopeampi, mutta toisen kerran peräkkäin hän jäi palkinnotta. Ferrarin renkaanvaihto kesti yli kymmenen sekuntia, ja sen Williams hyödynsi välittömästi.

"Tällaista ei saa sattua enää toista kertaa. Meidän on selvitettävä tarkkaan syyt, miksi varikkokäynti meni näin", Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene jyrähti.

Heikki Kulta
Spielberg

Andrej Isakovic AFP
Nico Rosberg hyppäsi innoissaan Mercedes-tallin väen syliin.
Nico Rosberg hyppäsi innoissaan Mercedes-tallin väen syliin.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!