Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HIFK sortui Turussa virheisiin ja hävisi

Päävalmentaja Honkavaara kritisoi tuomarityöskentelyä

Urheilu
 
Pekka Järviö
Inter 3 HIFK 1

Turun Inter hallitsi mielin määrin ensimmäistä puoliaikaa Helsingin IFK:ta vastaan jalkapallon Veikkausliigan kotiottelussaan.

Isännät tekivät avauspuoliajalla kaksi maalia. Toinen puoliaika kulki puolestaan HIFK:n hallinnassa, mutta helsinkiläiset saivat aikaan vain Youness Rahimin kavennusmaalin.

Vieraat voivat tosin myös jossitella, jättikö epävarmasti tuominnut Jari Järvinen viheltämättä HIFK:lle rangaistuspotkun. Jukka Halme ohitti 75. minuutilla jo maalivahti Magnus Bahnen, kun ainakin katsomoon näytti, että Bahne kaatoi Halmeen. Järvinen näki kuitenkin Halmeen filmanneen ja antoi hänelle varoituksen.

Halmeella oli edessään tyhjä maali, joten tuntuisi ihmeelliseltä, jos pelaaja siinä vaiheessa kaatuisi tahallisesti. "En osaa sanoa, oliko tilanteessa kontakti. Pitää katsoa nauhalta", totesi Halme hieman salamyhkäisesti.

Ensimmäisellä puoliajalla HIFK jäi täysin Interin jalkoihin. Vieraat hävisivät jokaisen kaksinkamppailun ja myös kakkospallot. Ei ollut ihme, että Inter teki kaksi maalia, jotka menivät Henri Lehtosen ja Solomon Duahin tilille. Esityön kumpaankin maaliin teki Mika Ojala.

HIFK muutti toiselle puoliajalle keskikentän koostumusta ja sai kavennuksen jo 50. minuutilla. Otto-Pekka Jurvainen keskitti vasemmalta puolelta, ja täysin vapaana ollut Rahimi pukkasi ohi Bahnen.

Vaihdosta kentälle tullut Ville Salmikivellä oli paikka pukata tasoitus, mutta pallo meni yli maalin.

"Olimme ensimmäisellä puoliajalla huonoja, mutta toisella puoliajalla pystyimme hiukan antamaan vastusta, kun uskalsimme pitää enemmän palloa. Meille tuli niin paljon henkilökohtaisia virheitä, että tasapeli olisi ollut todellinen unelma", IFK:n valmentaja Jani Honkavaara myönsi.

"En yleensä kritisoi tuomaritoimintaa, mutta tänään ei mennyt aivan nappiin. Meille tuli loukkaantumisten takia kaksi pakkovaihtoa, kun Pekka Sihvola sai Interin pelaajan kengän nastoista nilkkaansa avohaavan, joka piti tikata kiinni."

"Tommi Vesala sai puolestaan Interin Petros Kanakoudisin kyynärpäästä korvaansa kovan tällin, että korva melkein lähti irti. Kummastakaan tilanteesta Järvinen ei antanut korttia", Honkavaara ihmetteli.

Interin kolmannen maalin teki lisäajalla Philip Njoku.

Pekka Järviö
Turku

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!