Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joka neljäs brittilapsi pitää videopelejä liikuntana

Urheilu
 

Nuorten vähäinen liikunta on herättänyt viime aikoina huolta Suomessa. Myös Britanniassa painitaan saman ongelman kanssa.

Uuden tutkimuksen mukaan joka neljäs brittilapsi uskoo, että erilaisilla pelilaitteilla pelaaminen on liikuntaa.

Nuorten liikkumista edistävän Youth Sport Trustin toimitusjohtajan Ali Oliverin mukaan tutkimustulos osoittaa, että nuoret ovat vaarassa jäädä pelikonsolien panttivangeiksi. Moni lapsi uhkaa jäädä kokonaan liikunnan ulkopuolelle. Oliverin mukaan lasten aktivoimiseksi Britannian koululiikunta pitää myllätä uusiksi.

"Koulun liikuntakasvatus ja koululiikunta on modernisoitava. Näin takaamme tuleville sukupolville parhaan mahdollisen tulevaisuuden", Oliver sanoi Guardianin haastattelussa.

"Jos haluamme välttää, että nuoret eivät jää kokonaan liikunnan ulkopuolelle samalla kun istumatyö lisääntyy, meidän on tunnistettava heidän tarpeensa nyt."

Youth Sport Trustin tutkimuksen mukaan koululiikunnan määrä on pudonnut Britanniassa jo selvästi alle kahden viikkotunnin minimisuosituksen.

Brittihallitus on antanut kouluille viime vuosina lisää rahaa liikunnan järjestämiseen.

Rahojen käytöstä päättävät opettajat. Kriitikoiden mukaan tuloksena on ollut tilkkutäkki, eikä esimerkiksi paikallisia urheiluseuroja ole osattu hyödyntää hankkeessa tarpeeksi.

Kesäkuun alussa aloittaneen Juha Sipilän hallitus ilmoitti tavoitteekseen, että suomalaislapset liikkuisivat koulussa tunnin joka päivä.

Tavoitteeseen ei pyritä liikuntatunteja lisäämällä, vaan aktivoimalla koululaisten liikkumista välitunneilla.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!