Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kastriot Kastrati onnistui debyytissään maalinteossa

HIFK väänsi vierasvoiton VPS:stä toisen jakson maaleilla

Urheilu
 
Henrik Högdahl
Johannes Tervo
VPS:n Timi Lahti (vas.) yritti pitää HIFK:n Kastriot Kastratin kurissa Veikkausliigan ottelussa. Kastrati tuli toisella puoliajalla vaihdosta kentälle.
VPS:n Timi Lahti (vas.) yritti pitää HIFK:n Kastriot Kastratin kurissa Veikkausliigan ottelussa. Kastrati tuli toisella puoliajalla vaihdosta kentälle. Kuva: Johannes Tervo
VPS 0 HIFK 2

HIFK pelasi torstaina hyvän toisen puoliajan ja voitti VPS:n jalkapallon Veikkausliigassa. Täysi ja äänekäs vierasfanikatsomo takasi joukkueelle tuen alusta loppuun, ja kotijoukkue VPS hävisi 0–2.

Joukkueet pelasivat alussa aktiivista peliä, ja varsinkin kotijoukkue VPS prässäsi ylhäältä. Ensimmäinen tekopaikka tuli kuitenkin IFK:lle, kun Fredrik Lassaksen antama kulmapotku oli kiertää suoraan VPS-vahti Henri Sillanpään taakse.

VPS:n ehdoton hahmo avausjaksolla oli Pyry Soiri, joka vasemmalla aiheutti jatkuvaa päänvaivaa IFK:n puolustukselle. VPS sai pallon avausjaksolla kertaalleen maaliin, mutta Soirin pukkaus tuomittiin paitsioksi. Raitapaitainen VPS hallitsi avausjaksoa hienokseltaan, mutta IFK pääsi muutaman kerran iskemään Ville Salmikiven ja Pekka Sihvolan kautta.

Salmikivi jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin ensimmäisellä jäi. Hän oli erittäin lähellä viedä punapaidat johtoon vajaan tunnin kohdalla, mutta aikailu kostautui, ja laukaus jäi puolittaiseksi.

IFK otti komennon toisella jaksolla ja yritti pitää palloa ylhäällä. Pelinrakentelu oli kuitenkin ajoittain katkonaista. Kun VPS riisti pallon, punaiset nostivat prässin heti ylös, eikä kotijoukkue saanut peliään käyntiin.

IFK jaksoi jauhaa hyökkäyksiään kärsivällisesti.

Eero Peltonen oli viedä vieraat johtoon 70. minuutilla, mutta Sillanpää sai jälleen kätensä väliin ja ehti vielä jatkopallonkin eteen. Hetkeä myöhemmin pallo jäi pomppimaan VPS:n maalin eteen, ja Nnaemeka Anyamele tälläsi vielä jatkotilanteesta yläriman kautta maalin yli.

IFK todisti vanhan fraasin, että jalkapallo-ottelu alkaa kunnolla vasta 80. minuutin jälkeen.

Pelin ratkaisu nähtiin 82. minuutilla, kun IFK teki kaksi maalia kahden minuutin sisään. Ensin Joni Korhonen vei pilkulta vieraat johtoon, ja muutama minuutti myöhemmin Kastriot Kastrati siirsi läheltä punaiset kahden maalin karkumatkalle.

Ensimmäisessä tilanteessa pallo kävi VPS:n Tony Björkin kädessä. VPS:n pelinrakentelun musta kaksiminuuttinen mursi lopullisesti, eikä takaa-ajo päässyt kunnolla edes alkamaan. IFK oli avausjaksolla välillä vaikeuksissa, mutta toisen puolikkaan aktiivinen peli toi lopulta pisteet.

"Ensimmäinen jakso oli sellaista kyttäämistä. Toisen jakson alkuun saatiin heti hyvä pallollinen vaihe, ja toisaalta meillä oli onnea, kun VPS:lle sattui käsivirhe. Olen myös iloinen, että Kastrati onnistui debyytissään", IFK:n valmentaja Jani Honkavaara tiivisti.

Vaihdosta kentälle tullut Kastrati pelasi ensimmäisen Veikkausliigan pelinsä IFK:ssa.

Kastrati tavoitteli IFK:sta paikkaa jo talvikaudella, mutta loukkaantui helmikuussa liigacupin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan. Hänen loppukauden kestävä sopimuksensa IFK:n kanssa julkistettiin torstaina.

Henrik Högdahl
Vaasa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?