Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joonas Cavén jäi ilman NBA-varausta

Minnesota varasi ensimmäisenä keskushyökkääjä Karl-Anthony Townsin

Urheilu
 

Suomalaisodotukset kohdistuivat Yhdysvaltain koripalloliiga NBA:n vuotuisessa varaustilaisuudessa siihen, varataanko Pyrintö-kasvatti Joonas Cavén lajinsa maagisimpaan liigaan. NBA:n kehityssarja D-liigassa Delaware 87ersin joukkueessa pelaavan Cavénin, 22, nimi ei tullut kuitenkaan huudetuksi kummallakaan kahdesta kierroksesta.

Kolme ottelua Suomen maajoukkuepaidassa pelannut 211-senttinen laituri odotti vielä talvella sitä, että hänet varattaisiin ja ettei hän jatkaisi enää D-liigassa.

"Olen edennyt sillä mielellä, että jos tullaan draftatuksi, niin sitten tullaan. Jos ei, niin kaikki jatkuu kuten ennenkin", Cavén kommentoi puolestaan muutamaa päivää ennen varaustilaisuutta Koripalloliiton tiedotteessa.

NBA:ssa ovat suomalaisista pelanneet Hanno Möttölä ja Erik Murphy. Möttölä pelasi vuosituhannen alussa kaksi kautta Atlanta Hawksissa ja Murphy debytoi liigassa kaudella 2013–14.

Varaustilaisuudessa ensimmäisenä huudetuksi tuli Cavénin kanssa täsmälleen samanmittainen Karl-Anthony Towns, kun Minnesota Timberwolves kaappasi keskushyökkääjän odotetusti riveihinsä.

Towns, 19, on Kentuckyn yliopistosta, ja häntä pidetään ihanteellisena nykyaikaisena isona pelaajana. Towns puolustaa väkivahvasti ja nakkelee heittoja tarkasti sisään kolmen pisteen kaaren tuntumasta. Viime kaudella Towns teki pisteitä keskiarvolla 19,3 ja otti levypalloja 6,7 peliä kohden.

"Aion päästä heti pelaamaan ja olla niin monipuolinen kuin osaan. Haluan Wolvesin fanien tietävän sen, tulen sisään voittavalla asenteella", Towns kertoi Reutersin mukaan.

Toisena varannut Los Angeles Lakers nappasi Ohio Staten pelintekijän D'Angelo Russellin ja kolmantena vuorossa ollut Philadelphia 76ers Duken keskushyökkääjän Jahlil Okaforin.

Russell hehkui intoa mahdollisuudella pelata NBA:n suurimpiin tähtiin kuuluvan heittävän takamiehen Kobe Bryantin kanssa samassa joukkueessa.

"Haluan hänen ottavan minut siipiensä alle ja kasvattavan osaamistani kaikin mahdollisin tavoin", pelisilmällään Ohion yliopistossa loistanut Russell iloitsi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!