Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Peru eteni välieriin Guerreron hattutempulla

Saksalaisseura Mainz ärähti Chilen Gonzalo Jaralle

Urheilu
 

Peru taiteili tiensä Copa América -jalkapalloturnauksen välieriin, kun Paolo Guerrero nakutti maansa kaikki kolme maalia Bolivian yhtä vastaan. Peru tulee kohtaamaan välieräottelussa Etelä-Amerikan mestaruusturnauksen isäntämaan Chilen.

Peru esitti Boliviaa vastaan turnauksen hyökkäävintä ja parasta peliään ja hyödynsi laidoille syntyneen vapaan tilan, kun Bolivia lähti peliin kolmella keskuspuolustajalla.

Brasilian pääsarjassa Flamengossa pelaava Guerrero viimeisteli hattutemppuun oikeuttaneen kolmannen osumansa 74. minuutilla purjehdittuaan helposti läpi vastustajan puolustuksen. Kaksi ensimmäistä maaliaan Guerrero oli tehnyt vain kahden minuutin välein toisistaan ensimmäisellä jaksolla.

Marcelo Morenon viime minuuteilla rangaistuspotkusta viimeistelemä 1–3-kavennus jäi Bolivialle lopulta vain laihaksi lohduksi.

Perun nousu Copa Américan välieräjoukkueeksi on ollut kivikkoinen. Kuusi kuukautta sitten maalla ei ollut valmentajaa, ja se oli hävinnyt viisi kuudesta viime ottelustaan eteläamerikkalaisjoukkueille. Puikkoihin hypänneen Ricardo Garecan aikaansaama muutos on ollut vakuuttava.

Peru on tosin tuttu joukkue Copa Américan jatkopeleissä. Se on selviytynyt vuodesta 1997 kaikissa seitsemässä Copa Américassa vähintään puolivälieriin. Viime Copa Américassa vuonna 2011 maa ylsi pronssille.

Copa Américassa on viime päivinä puhuttanut Chilen Gonzalo Jaran käytös puolivälieräpelissä Uruguayta vastaan. Jara provosoi ottelun toisella jaksolla Uruguayn keskikenttäpelaajaa Edinson Cavania työntämällä keskisormensa tämän takapuoleen. Cavani reagoi tilanteeseen työntämällä Jaran kevyesti pois läheltään.

Jara kaatui teatraalisesti ja hankki Cavanille toisen keltaisen kortin ja ulosajon.

Chileläispuolustaja edustaa seurajoukkuetasolla saksalaista Mainzia, joka haluaa hänestä eroon.

Seuran urheilujohtajan Christian Heidelin mukaan chileläinen on vapaa lähtemään, jos joku toinen seura tekee tarjouksen.

"Emme siedä tuollaista käytöstä. Tökkäisyäkin enemmän minua suututtaa hänen käytöksensä jälkitilanteessa", Heidel sanoi Bild-lehdelle.

Chile eteni välieriin, mutta lehtitietojen mukaan Jara ei pelaa jäljellä olevissa otteluissa hyllytyksen takia.

 

Lähteet: AFP, Fox Sports, Reuters, The Independent, Bild

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!