Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Juha Korhoselle tasaluku täyteen

Juhlaottelu pelataan Korhosen kotikentällä Hyvinkään Pihkalassa

Urheilu
 
Pasi Honkanen
Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva
Juha Korhonen on pelannut koko uransa pääsarjatasolla Hyvinkään Tahkon riveissä.
Juha Korhonen on pelannut koko uransa pääsarjatasolla Hyvinkään Tahkon riveissä. Kuva: Antti Aimo-Koivisto Lehtikuva

Hyvinkään Tahkon Juha Korhonen, 34, pelaa sunnuntaina jo uransa kymmenennen Itä–Länsi-ottelun. Hän pitää valintaa kunnia-asiana.

"Itä–Länsi on pesäpallossa pelaajalle tavallaan ainoa maajoukkuepaikka. Valinta on kunnia-asia. Sinne mennään, jos on pelikunnossa", Korhonen sanoo.

Tausta

Tahko on 100-vuotias

Hyvinkään Tahko sai järjestettäväkseen Itä–Lännen, vaikka edellisen kerran ottelu pelattiin Hyvinkäällä vain kaksi vuotta sitten. Tämä johtuu sitä, Tahkolla on 100-vuotisjuhlavuosi.

Tahko on menestynyt viime vuosikymmeninä pesäpallon lisäksi myös koripallossa.

"Juhlavuoden kunniaksi on ollut jo muutama tapahtuma, ja muutama on tulossa. Sata vuotta on pitkä aika seuralle. Toivottavasti vielä on juhlaa myös kentällä", Juha Korhonen sanoo.

Vuonna 2012 parhaaksi pesäpalloilijaksi valittu Korhonen on edustanut pääsarjassa vain Tahkoa. Tahko on pelannut pisimpään yhtämittaisesti pääsarjassa vuodesta 1975. Tahko on kerännyt maratontaulukossa Sotkamon Jymyn jälkeen toiseksi eniten pisteitä.

Tahko on voittanut mestaruuden neljästi (1979–81 ja 2007).

Korhonen debytoi Sotkamon Itä–Lännessä vuonna 2003.

"Ei ole hirveästi muistikuvia. Surkeaa sisäpeliä. Pääsin kaksi kertaa lyömään jokerina. Voittanut Itä sai molemmat juoksut harhaheitolla, ja me teimme yhden juoksun."

Korhonen on Lännen kokenutta kaartia kymmenellä Itä–Lännellä. Vain Sami Haapakoski (12.) ja Henri Puputti (11.) ovat pelanneet enemmän arvo-otteluita kuin Korhonen.

"Kymmenen on iso luku ja tasaluku."

Tiukassa pelitahdissa Korhosen ajatukset ovat keskittyneet Tahkon pelin aukaisemiseen. Tahko katkaisi tappioputkensa torstaina vieraspelissä Pattijoen Urheilijoita vastaan.

"Alkukausi on ollut valtava pettymys. Meillä on paljon päästettyjä juoksuja, mutta myös sisäpeli on ollut karmeaa. Noin kymmenellä tilanteella ei voi pärjätä. Peräkkäiset onnistumiset ovat puuttuneet."

Itä–Lännet ovat olleet usein vähäjuoksuisia.

"Yleisön kannalta mieluummin kymmenen juoksua kuin vaikkapa vain neljä. Suurimpana syynä on ollut se, että jatkeet ovat olleet usein tukossa. Ulkopeliä on pystynyt sumputtamaan. Lukkareiden onnistumista on usein auttanut se, että kaaripeli ei ole ollut niin hyvää."

Korhonen muistaa olleensa paikalla ensimmäisen kerran Itä–Lännessä vuonna 1987 Olympiastadionilla seitsemänvuotiaana pesiskoululaisena.

Korhonen pelasi Hyvinkään Itä–Lännessä jo 1997 B-poikien ottelussa.

"Tuleva Itä–Länsi on kolmas kotikentällä Pihkalassa. Aiemmat ovat vuosilta 2004 ja 2013. Arvo-ottelu kotikentällä on oma erityisjuttunsa. Siellä on enemmän tuttuja katsomossa."

Kaksi vuotta sitten Korhonen valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

"Nihkeää sisäpeliä. Kaveri auttoi ulkona, pääsin vähän juhlimaan. Ehdottomasti paras Itä–Länteni oli Kouvolassa 2011."

Korhonen oli tuolloinkin ottelun paras. Siitä alkoi Lännen neljä vuotta kestänyt voittoputki.

"Itä–Lännen merkitys on säilynyt ennallaan, varsinkin kun enää ei pelata Liitto–Lehdistö-otteluja."

Lauantaina pelattava naisten Itä–Länsi on perinteisesti vuoden isoimpia urheilutapahtumia koko maan naisurheilussa.

"Voi olla, että naisten Itä–Lännessä on paikalla yli 3 000 katsojaa. Se on takuulla tapahtumarikas peli", Korhonen sanoi.

 

Naisten Itä–Länsi pelataan Hyvinkäällä Pihkalan pesäpallostadionilla tänään lauantaina klo 16. Miesten ottelu pelataan Hyvinkäällä huomenna sunnuntaina klo 16.

Pasi Honkanen
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!