Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lauri Tuomilehto, 16, haaveilee nuorten olympiakisoista

Urheilu
 
Leif rosas
Lauri Tuomilehto harjoittelee vielä säästellen.
Lauri Tuomilehto harjoittelee vielä säästellen. Kuva: Leif rosas

Pikajuoksija Lauri Tuomilehto aikoo kilpailla tänä kesänä myös miesten sarjassa. Se, missä se tapahtuu, on vielä auki.

"Voi olla, että juoksen jo Kalevan kisoissa. Siellä olisi mahdollista päästä finaaliin", sanoo 16-vuotias porvoolainen, jota pidetään yhtenä Suomen lahjakkaimmista sprinttereistä.

Tuomilehto juoksi toukokuun lopulla Espoossa nuorten kisoissa 100 metrillä kovan ajan 10,58. Myötätuulta oli kuitenkin sen verran liikaa, ettei aika ollut tilastokelpoinen.

"Normaalioloissa olisin juossut ennätykseni, ehkä alle 10,70:n", arvelee Tuomilehto.

Tuomilehto harjoittelee tarkoituksella vielä säästellen. Takana on viikon huilijakso mökillä. "Sitten jaksaa taas treenata, kun takana on lepoa."

Tänä viikonloppuna käytäviin pikajuoksukarnevaaleihin Jämsänkoskelle hän ei lähde. "Kun on ollut sen verran paljon kisoja."

Juhannusviikon tiistaina Tuomilehto osallistui 100 metrin ja 300 metrin viestikisoihin. Kaikenlainen vaihtelu on hyvä lisä muuhun kisailuun.

Kalevan kisat pidetään heinä–elokuun vaihteessa Porissa. Samaan aikaan ovat nuorten olympialaiset Tbilisissä Georgiassa.

Olympiafestivaalit kiinnostavat Tuomilehtoa. "Lähden ehkä sinne, jos valitaan. Se olisi hieno kokemus, kun siellä on olympiakylä ja kaikki, kuten oikeissa olympialaisissa", sanoo Tuomilehto, joka on HS-urheilun kaikkien aikojen kymmenes Vuoden lupaus.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!