Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Rakennusmies Hjelm raapaisi pisteen HJK:lta

Ilves palkitsi yleisönsä täydellä Tammelan stadionilla

Urheilu
 
Veikkausliigan huippuhetket: Jonne Hjelmin komea maalia oli myrkkyä HJK:lle
Veikkausliigan huippuhetket: Jonne Hjelmin komea maalia oli myrkkyä HJK:lle
Ilves ja HJK tasasivat pisteen Veikkausliigan perjantain ainoassa ottelussa. HJK meni johtoon Atomu Tanakan maalilla, mutta Jonne Hjelm iski Ilveksen tasoituksen noin viisi minuuttia ennen pelin loppua.
Ilves 1 HJK 1

Tammelan stadion Tampereen keskustassa oli loppuunmyyty, 5 050 katsojaa, ja Ilves raapaisi pisteen Helsingin Jalkapalloklubilta. Enempää eivät tamperelaiset voineet toivoa.

Yksikin piste isolta HJK:lta oli saavutus, vaikka pitkään näytti, ettei sitäkään tule.

Japanilaishyökkääjä Atomu Tanaka laukoi hyvien syöttöjen jälkeen HJK:n 1–0-johtoon 57. minuutilla. Niin sen oikeastaan pitkin mennä, ajattelivat Klubin kannattajat, jotka luopuivat paidoistaan ottelun edetessä Tammelan päätykatsomossa.

Kolme pointtia

Nostalgiaa Ilveksen ja HJK:n ottelussa

1.   Tamperelainen jalkapalloilu palasi Veikkausliigaan viiden vuoden tauon jälkeen. Hyvä, että palasi. Liiga tarvitsee joukkueen Hämeestä, kun Hakakin katosi kerrosta alemmas.

Tammelan stadionin täysi tupa oli hieno esimerkki kiinnostuksesta. Kovin usein eivät pääsyliput lopu kassoilta. Tunnelmakin oli hyvä ja nousi vain loppua kohden.

2.  Ilveksen ja HJK:n kohtaamisessa oli myös jonkinlaista nostalgiaa. Viimeksi joukkueet kohtasivat liigassa Tampereella 1996. Sillä kaudella Ilves putosi ja katosi pitkäksi aikaa alempiin sarjoihin. Siihen väliin mahtui muutama hieno kausi Tampere Unitedilta, mutta senkin taru päättyi syksyn 2010 jälkeen, kun joukkue suljettiin sarjasta.

3.  Jos oli Tammelassa täyttä, oli ruuhkaa myös HJK:n fanikatsomossa. Siellä riitti elämää ja varsinaista paidattomien perjantaitanssia toisella puoliajalla. Näitä otteluita kotimainen jalkapallo kaipaa lisää.

Ehkä Ilves on tullut jäädäkseen.

Sitä käsikirjoitusta ei HJK ollut laskenut, että rakennusmies Jonne Hjelm tekisi tasoituksen 85. minuutilla.

Hjelm on toisen polven pelaaja, kun hänen isänsä Ari Hjelm pelasi pitkän uran Suomessa, ulkomailla ja ennen kaikkea A-maajoukkueessa. Jonnesta piti myös tulla pelaaja, joka elättäisi itsensä jalkapallolla, mutta nyt laattatyöt Hämeen BR Rakennuksessa takaavat elannon.

Se oli iso maali Ilvekselle, mutta myös Hjelmille.

"En ehtinyt paljon asetella. Sitä mietin, meneekö, kun se kolahti tolppaan. Pallo tuli suojaukseen ja sopivasti vasemmalle jalalle", Hjelm sanoi.

Ilves jahtasi jopa voittoa maalinsa jälkeen ja sai pari kulmaa ja yhden vapaapotkun, jotka selvästi aiheuttivat HJK:n varamiehiseen puolustukseen pienen kaaoksen.

"Ihan mahtavaa. Näitä pelejä voisi olla enemmänkin", Hjelm sanoi.

HJK on melkein ainoa täysammattilaisjoukkue kotimaisessa Veikkausliigassa. Siihen nähden sarjatulokas Ilveksen ottama tasapeli tuntui suurelta yllätykseltä. Joukkueet kohtasivat kesäkuun alussa Helsingissä. Sen ottelun HJK voitti 2–1.

"Tietenkin kolme pistettä oli tavoitteena ja otettavissa. Harmittaa", HJK:n Toni Kolehmainen sanoi.

Hän pelasi vahvan ottelun keskikentän keskellä, mutta saa edelleen kamppailla pelipaikastaan, kuten HJK:ssa on tapana.

"Ehkä Ilves oli ajoittain parempi kuin Helsingissä, ja me olimme ajoittain huonompia", Kolehmainen sanoi. Hän pelasi Ilvestä vastaan myös viimeksi.

HJK pyöritti peliä, kuten sen tyyliin kuuluu, mutta vaarallisia maalipaikkoja tuli yllättävän vähän.

"Se ei ollut ehjä 90-minuuttinen. Olisi täytynyt tehdä se toinen maali. Se olisi ollut liian kova isku Ilvekselle", Kolehmainen sanoi.

Heikki Miettinen HS
Tampere

Reijo Hietanen
Atomu Tanaka (kesk.) teki HJK:n ainoan maalin Ilvestä vastaan. Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki (vas.) ja Eero Korte yrittivät pysyä Tanakan vauhdissa Tammelan stadionilla pelatussa ottelussa.
Atomu Tanaka (kesk.) teki HJK:n ainoan maalin Ilvestä vastaan. Ilveksen Lauri Ala-Myllymäki (vas.) ja Eero Korte yrittivät pysyä Tanakan vauhdissa Tammelan stadionilla pelatussa ottelussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!