Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentopallomiehet ottivat pisteen Hollannilta

Sammelvuo kehui nuorten suorituksia

Urheilu
 
Elviss Krastins
Elviss Krastins
Suomi 2 Hollanti 3

Miesten lentopallomaajoukkue hävisi Hollannille Maailmanliigan viimeisessä kotiottelussa Espoossa erin 2–3 (18–25, 25–20, 25–18, 18–25, 13–15). Vastustajalleen neljännen peräkkäisen tappion kokenut Suomi nousi E-lohkossa yhdeksään pisteeseen.

Ottelun alku näytti siltä, että Hollanti jyrää jälleen voittoon.

Toiseen erään Suomi heräsi kuitenkin taistelemaan. Tehoja alettiin saada muiltakin pelaajilta kuin 24 pistettä tehneeltä hakkuri Urpo Sivulalta. Myös torjunta alkoi toimia Matti Oivasen ja Sauli Sinkkosen johdolla. Kun Espoossa neljä erää varjojen mailla vaellellut passari Eemi Tervaporttikin syttyi tasolleen, vei Suomi toisen ja kolmannen erän näyttävästi.

Yksi osatekijä nousussa oli se, että Hollannin vastaanotto saatiin vihdoin rikottua. Siitä huolimatta Suomen syöttötyöskentely oli ajoittain ongelma.

Hollanti nollasi kolmannella erätauolla tappioasemansa ja ratkaisi ottelun rutiinilla.

"Hyökkäystehomme nousivat toiseen erään selvästi ja aloimme saada syötöllä tulosta" tunteella peliin eläytynyt valmentaja Tuomas Sammelvuo sanoi.

Suomi pelasi viikonlopun Hollanti-otteluissa varamiehisenä, kun esimerkiksi hakkuri Olli-Pekka "Lelu" Ojansivu juhli omia häitään. Yleispelaajat Elviss Krastins, 20, ja Jan Helenius, 18, sekä libero Lauri Kerminen, 22, saivat tilaisuuden ja näyttivät kykynsä.

"Ojansivun poissaoloa en kommentoi, mutta nuori kolmikkomme pelasi tänään hienosti. Olisimme ansainneet voiton."

Hoitamalla ennakkosuosikin roolinsa heinäkuun viimeisissä vierasotteluissa Portugalia vastaan Suomi voi päättää Maailmanliigan duurisointuun. Sammelvuo ei siunannut vielä ajatustakaan esimerkiksi lokakuun EM-kisoille.

"Vielä ei ole tilinpäätöksen aika. Meillä on tärkeä viikko edessämme."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!