Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen naiset juhlivat Hyvinkäällä

Lännen lukkari Jenna Kammi-Rahnasto sekoitti Idän sisäpelin

Urheilu
 
Pasi Honkanen
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Lännen lukkari Jenna Kammi-Rahnasto juhli voittoa Idästä. Kammi-Rahnasto oli yksi ottelun avainpelaajista. "Tuntui hienolta pelata, ei voi valittaa", hän sanoi.
Lännen lukkari Jenna Kammi-Rahnasto juhli voittoa Idästä. Kammi-Rahnasto oli yksi ottelun avainpelaajista. "Tuntui hienolta pelata, ei voi valittaa", hän sanoi. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Itä 1 Länsi 2

Itä käänsi toisella jaksolla Lännen johdon, mutta Länsi ratkaisi supervuorossa ja jatkoi voittoputken jo viiden ottelun mittaiseksi naisten arvo-otteluissa. Länsi oli parempi luvuin 2–1 (4–1, 2–4, 1–0).

Lännellä on nyt 26 voittoa ja Idällä 25.

"Hyvät mietteet, kun voitto on taskussa. Paljon oli kentällä huippupelaajia. Hienosti Enni Kylä-Kause ratkaisi voiton meille supervuorossa", sanoi Lännen pelinjohtaja Sami Österlund, joka on sarjassa Porin Pesäkarhujen viuhkavelho.

Länsi sai hyvän etulyönnin otteluun, kun Itä antoi harhaheitolla Paula Salorannan tuoman avausjuoksun heti ensimmäisessä vuorossa.

Täydennyspelaajana Itä–Länteen tullut jokeri Susanna Puisto sivalsi kakkospussiin, ja Carita Toiviainen kipitti toisen juoksun. Lännen jokeri Janette Lepistö löi väliin vielä avausvuorossa, ja Hanna Väisänen toi.

Lepistö onnistui toistamiseen toisessa vuorossa. Jälleen Väisänen ehti kotiin.

Vähitellen syttynyt Itä kavensi kolmannessa vuorossa, kun jokeri Noora Patrikaisen välilyönti kotiutti Laura Määtän.

"Kahdessa ensimmäisessä vuorossa emme olleet pelissä kunnolla mukana. Teimme hyvän korjauksen niiden vuorojen jälkeen", sanoi Idän pelinjohtaja Jussi Viljanen.

Länsi johti toista jaksoa 2–1, mutta kymmenennen Itä–Lännen pelannut Tiina Tolonen löi tasoituksen neljännen vuoron alussa. Virpi Hukka toi juoksun.

"Tolonen on kova peluri, sillä hänellä ei ollut onnistumisia sitä ennen. Sitten hän löi sauman puhki ja syntyi tasoitusjuoksu", Viljanen kehui.

Eeva Mäki-Maukola ja Kira Andersson sivalsivat toisen jakson ratkaisujuoksut.

Länsi sai vielä järjestettyä palottoman ajon, mutta laadukas jokeritrio Kylä-Kause, Lepistö ja Puisto yrittivät tuloksetta.

Lännen hahmo oli lukkari Jenna Kammi-Rahnasto, joka hyvin pitkälle sekoitti Idän sisäpeliä.

"Olimme hiukan huolimattomia aluksi, ja Jennalle myös onnittelut hyvästä pelistä", Viljanen myönsi.

"Tuntui hienolta pelata, ei voi valittaa. Valmistautuminen oli samanlaista kuin ketä tahansa vastaan. Tässä pelissä saattoi ottaa rennosti. Samat kikat olivat käytössä kuin yleensäkin", toisen Itä–Läntensä pelannut Kammi-Rahnasto sanoi.

Rauman Lukkoa edustava Kammi-Rahnasto valittiin kaksi vuotta sitten vuoden lukkariksi.

Jokeri Lepistö löi yhteensä neljä kotiutusta eli yhtä paljon kuin vuosi sitten Seinäjoen koitoksessa. Silloin hän jäi kokonaan ilman palkintoa, mutta nyt hän ansaitsi Lännen ykköspalkinnon.

"Nyt jännitti enemmän kuin viimeksi. Minulta löytyy monta bravuurilyöntiä", Lepistö sanoi.

Lepistö johtaa naisten lyöjätilastoa 35 (1+34) kotiutuksella.

Lännen kärkiduo Paula Saloranta ja Carita Toiviainen toimi kuin nakutettu.

3 197 katsojaa sai nähdäkseen tasaisen ottelun, sillä taiston hävinnyt Itä vei kolmostilanteet 20–18.

Pasi Honkanen
Hyvinkää

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!