Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lännen rautainen ulkopeli ratkaisi

Topi Kosonen vakuutti tänäkin vuonna lukkarin paikalla

Urheilu
 
Pasi Honkanen Hyvinkää
Jussi Nukari Lehtikuva
Lukkari Topi Kosonen jatkoi vahvoja arvo-otteluitaan.
Lukkari Topi Kosonen jatkoi vahvoja arvo-otteluitaan. Kuva: Jussi Nukari Lehtikuva
Itä 1 Länsi 2

Lännen varma ulkopeli oli ratkaiseva tekijä Hyvinkään Pihkalassa, kun se jatkoi voittoputkensa jo viiden ottelun mittaiseksi miesten koitoksissa. Itä venyi toisen jakson voittoon, mutta Länsi ratkaisi pelin supervuorossa.

Länsi voitti 2–1 (2–1, 0–1, 1–0).

"Heti pelin alussa meidän debytantit Iiro Kuosa ja Severi Lassila tekivät kovia ulkopelisuorituksia. Teemu Isoketo onnistui hyvin sisällä, mutta etenkin ulkona tämä oli häneltä loistava peli", sanoi voittoisan Lännen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki.

Artikkeliin liittyvät

"Supervuorossa Henri Puputin lyömä pallo väliin oli kova suoritus. Olen joukkueen ilmeeseen tyytyväinen", Kivimäki jatkoi.

Puputin välilyönnillä kotiin kiirehti Isoketo, joka meni kentälle kahdeksan kertaa ilman epäonnistumisia.

Länsi hallitsi vahvasti avausjaksoa. Kotikentällään kymmenennen Itä–Lännen täyteen saanut Juha Korhonen sivalsi keskisaumasta heti ensimmäisessä vuorossa avausjuoksun, ja Sami Haapakoski pinkaisi kotiin.

Lännen jokeri Jukka-Pekka Vainionpää lisäsi hieman onnekkaasti toisessa vuorossa johtoa, kun Idän lukkari Toni Kohonen ei saanut linjasta tullutta palautusheittoa räpyläänsä. Mikko Kanala toi juoksun.

Länsi koki takaiskun ennen kolmatta vuoroa, kun Haapakoski jouduttiin vaihtamaan pienen haaverin takia Lauri Kaartokallioon.

"Haapakosken lähtö pois ei hetkauttanut meidän peliä lainkaan", Kivimäki iloitsi.

Itä sai järjesteltyä tilanteen neljännen vuoron alkuun. Taktisesti jokeriksi vaihdettu Kohonen löi riittävän pitkän kakkosrajanäpyn, jolla Kimmo Carlson ehti kotipesän turvaan.

Idän tasoitus ei ollut kaukana, sillä Ville Posti eteni hyvin kolmoselta viimeisen lyöjän Jani Komulaisen välilyönnillä. Lännen kolmoskoppari Puputin tappoheitto oli kuitenkin Postia nopeampi ja syntyi kolmas palo.

Länsi vei avausjakson kolmostilanteet 9–4, vaikka se pelasi vain kolme sisävuoroa.

Itä puolestaan hallitsi toista jaksoa, mutta vasta kolmannessa vuorossa jokeri Hannu Kiukkonen löi kolmosrajasta puhkaisun. Jokeri Toni Laakso toi jakson ainokaisen juoksun.

"Isoketo hyppäsi sovitusti keskelle. Jokeripaita sopii minulle, sillä taidan olla liian kankea ulkopeliin", sanoi Idän kakkospalkittu Kiukkonen.

Kolmannen Itä–Lännen pelanneelle Isokedolle on maistunut paluu myös ulkopeliin.

"Viime kaudella olin seurajoukkueessa loukkaantumisen takia sivussa ulkopelistä. Myös aikaisemmissa Itä–Länsissä olin pelkästään jokerina. Ulkopelissä on kovia kavereita vieressä", kolmosvahti Isoketo sanoi.

Lännen avaavan juoksun lyönyt Korhonen pelasi kotikentällään kymmenennen Itä–Lännen.

"Kyllä kotikenttä aina sytyttää Itä–Lännessä hiukan enemmän. Ulkona pystyin hoitamaan tilanteet. Sisällä tuli kohtuullinen onnistuminen", Lännen kakkospalkittu Korhonen sanoi.

Lännen ykköspalkittu Topi Kosonen oli vuosi sitten ottelun paras pelaaja. Hän jatkoi hyvien arvo-ottelujen saldoa lukkarina.

"Hieno tapahtuma ja hienoja pelaajia. Ei voi kuin nauttia. Kesäkin alkoi tänään. Meidän ulkopeli oli tiivistä. Edes Haapakosken loukkaantuminen ei näkynyt meidän pelissä", Kosonen sanoi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?