Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työvoiton ottaneen Niemisen tunteet pinnassa – vastustajan takia

Suomalainen päätti Australian Lleyton Hewittin Wimbledonit neljä tuntia kestäneessä jännitysottelussa

Urheilu
 
Jarkko Nieminen sai tehdä voittonsa eteen neljä tuntia töitä.
Jarkko Nieminen sai tehdä voittonsa eteen neljä tuntia töitä.

Kyllä alan ammattilaiset tietävät. Jo ennen Jarkko Niemisen ja Lleyton Hewittin ensimmäisen kierroksen kamppailua Wimbledonin pukukopissa veikkailtiin ottelun venyvän viiteen erään.

" Thomas Johansson ( Borna Coricin valmentaja) tuli sanomaan, että hän tulee sitten seuraamaan ottelua viidennessä erässä tilanteessa 7–7", Nieminen naurahti nelituntisen taiston päätyttyä.

3 pointtia

Kärkisijoitetut jatkoon

1.  Ykköseksi sijoitetut Novak Djokovic ja Serena Williams pitivät pintansa ensimmäisten kierrosten otteluissaan. Djokovic puolustaa mestaruutta ja eteni toiselle kierrokselle voittamalla etukäteen hankalan vastustajan Philipp Kohlschreiberin suoraan kolmessa erässä. Williams puolestaan voitti venäläisen Margarita Gasparyan 6–4, 6–1.

2.  Japanin viidenneksi sijoitettu Kei Nishikori oli tiukilla. Hän voitti lopulta kovasyöttöisen Simone Bolellin viidessä erässä. Nishokorin kunto oli pieni arvoitus, koska hän oli edellisessä turnauksessaan runsas viikko sitten joutunut antamaan luovutusvoiton pohjevamman takia.

3.  Tuore Ranskan avointen voittaja ja neljänneksi sijoitettu Stan Wawrinka avasi Wimbledonissa hyvin. Hän voitti Joao Sousan kolmessa erässä.

"Ranskan voitto on antanut minulle lisää itseluottamusta, mutta jokainen aloittaa nollasta tässä turnauksessa. Pelaan nyt urani parasta tennistä", Wawrinka kertoi BBC:lle.

Ja millainen taisto siitä tulikaan. Kaksi uraansa lopettelemassa olevaa pelaajaa tarjosivat tasan neljän tunnin draaman.

Lopulta Wimbledonin uuden kakkoskentän liki 4 000 katsojaa nousivat seisaalleen silkasta kunnioituksesta.

Uraansa lopettelevien keskinäisessä välienselvittelyssä Nieminen oli parempi 3–6, 6–3, 4–6, 6–0, 11–9.

"Tunteet nousivat pintaan verkolla kätellessä, mutta nimenomaan Lleytonin takia, kun tiesin tämän olleen hänen viimeisen kaksinpelinsä täällä", Nieminen sanoi.

Nieminen kertoi Hewittille verkolla, kuinka hienoa oli ollut päästä pelaamaan Hewittin tasoista pelaajaa vastaan.

"Asenne on minulle aina ollut tärkeämpi kuin voitto hinnalla millä hyvänsä", Nieminen sanoi.

Ja sitä asennetta Hewitt on tuonut tennismaailmaan jo 1990-luvulta lähtien muun muassa kahden grand slam -voiton verran.

Mutta ei suomalainen jäänyt asenteen puolella hiventäkään jälkeen. Niemisellä oli kolme ottelupalloa viidennessä erässä 5–4-tilanteessa, mutta Hewitt selvitti ne.

Ne eivät kuitenkaan jääneet vaivaamaan Niemistä.

Neljäs ottelupallo toi lopulta ratkaisun, ja Niemisen ensimmäisen voiton Hewittista miesten kuudennessa keskinäisessä ottelussa. Kyseessä oli myös Niemisen uran numerollisesti pisin viides erä.

Nieminen oli kerran aiemmin pelannut vastaavanoloisen ottelun Wimbledonissa. Vuonna 2006 hän oli puolivälierissä ja voitti silloin neljännellä kierroksella neljätuntisessa ottelussa Dimitri Tursunovin. Viides erä päättyi silloin 9–7. Niemisellä oli siinä ottelussa kaksi ottelupalloa neljännessä erässä.

Nyt Nieminen saa palkkioksi taistelustaan paikan toiselle kierrokselle ja myös paikan syksyn US Openin pääsarjaan, jonka takasivat voiton tuomat 45 ATP-pistettä.

Keskiviikkona Nieminen saa vastaansa Novak Djokovici n, jolle hän hävisi Ranskan avoimissa muutama viikko sitten. Tiedossa on ottelu isolla stadionkentällä.

"On tämä ollut melkoinen grand slam -turnee", Nieminen sanoi jäähyväisvuodestaan.

Sekä Australian että Ranskan avoimissa suomalainen pääsi päättämään ottelunsa päästadioneilla.

Ottelun ja lehdistötilaisuuden jälkeen Nieminen suuntasi jääkylpyyn.

"Se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja palautumista. Ei sinne meneminen kyllä mitään miellyttävää ole", Nieminen kertoi.

Samanlainen kylpy on ollut pelaajien yleisessä käytössä myös Australian avoimissa ja Indian Wellsin kisassa.

"Huomenna harjoittelen kevyesti kentällä ja ehkä teen jotain lihaskuntoa", Nieminen suunnitteli.

Voitto oli erityisen hieno, koska Wimbledon on grand slameista Niemisen lempiturnaus Australian avointen ohella. Tappio olisi kismittänyt ehkä tavallista enemmän.

Nieminen kertoi hyvään rakoon lopettamisestaan. Viime viikon julkistuksen jälkeen tennisfanit ovat saaneet tavallista suuremman syyn seurata Niemisen otteluita.

"Jos olisin lykännyt lopettamisen julkistamista, niin se olisi sitten ollut toimittajien edessä sellaista kiertelemistä ja kaartelemista. Ja nyt jos joku haluaa tulla katsomaan pelejäni Tampereelle, niin voi vielä sen tehdä."

Tampereen haastajatason kisa alkaa 20. heinäkuuta.

Arno Seiro
Lontoo

Adrian Dennis afp
Jarkko Nieminen (oik.) otti uransa ensimmäisen voiton Lleyton Hewittistä kuudennessa kohtaamisessa.
Jarkko Nieminen (oik.) otti uransa ensimmäisen voiton Lleyton Hewittistä kuudennessa kohtaamisessa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!