Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukholma ei ole dominoinut Ruotsissa

Urheilu
 

Viimeisin tukholmalaismestari Ruotsin pääsarjassa oli AIK vuonna 2009. Suomessa alkoi samana vuonna HJK:n mestaruusputki.

Katse historiaan ei tuo lohtua: Tukholma ei ole ikinä saanut niskalenkkiä Ruotsin provinssikaupungeista.

Ruotsin suurseurat ovat länsirannikon IFK Göteborg ja Malmö, joilla on molemmilla 18 mestaruutta ja kunniakas historia eurokentillä. IFK Norrköpingilläkin on mestaruuksia 12.

Tukholmalaisseurat ovat nostaneet kannua vain 23 kertaa: AIK ja Djurgården 11 kertaa kumpikin ja Hammarby kertaalleen. Ainoa menestysputki nähtiin vuosina 2001–2005, jolloin Djurgården oli Daniel Sjölundin ja Toni Kuivaston aikana mestari kolmesti ja Hammarby kerran.

Euromenestys on jäänyt lepsuksi. AIK pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa kaudella 2012–2013 ja Mestarien liigan lohkossa HJK:n jälkeen 1999–2000. Djurgårdenin suurin saavutus on Eurooppa-cupin puolivälierä 60 vuotta sitten, kaudella 1955–56.

Uudet stadionit ja valtava kiinnostus nostavat kuitenkin odotuksia kukoistuksesta. Perinteitä Tukholmassa ei tarvitse keksiä, sillä tarinat ovat valmiina.

Hammarby perustettiin soutuseurana jo vuonna 1889, Djurgården ja AIK vuonna 1891. Jalkapallon otti ensimmäisenä lajivalikoimaansa AIK vuonna 1896.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!