Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niemisen kolme ikimuistoista

Urheilu
 

Jarkko Nieminen pelasi Wimbledonin tennisturnauksessa 26 miesten kaksinpeliottelua. Mitkä niistä ovat ikimuistoisimmat?

Esiin nousee kolme kamppailua. Mieletön taistelu 2006 Dimitri Tursunovia vastaan neljännellä kierroksella ja voitto 9–7 viidennessä erässä on jäänyt muidenkin kuin suomalaisten mieliin.

Voiton ansiosta Nieminen pääsi puolivälieriin. Menee aikaa, ennen kuin suomalaispelaaja yltää kaksinpelissä samaan. Nelinpelissä olisi taas yllättävää, jos Henri Kontinen ei yltäisi vähintään vastaavaan urallaan.

Mukavana "läksiäislahjana" faneilleen Nieminen ylsi Tursunov-ottelun kaltaiseen suoritukseen uransa viimeisessä Wimbledonissa. Voitto Lleyton Hewittista maanantaina oli samanmittainenkin neljän tunnin taistelu. Viidennen erän lukemat 11–9 ovat pelattujen pelien määrässä Niemisen uran ennätys.

Vaikka Hewitt ei ole enää parhaimmillaan, niin hänen kuuluisa voitontahtonsa on entisellään. Nieminen lupasi jo lauantaina valtavaa taisteluottelua. Se saatiin, ja sen takia voitto oli erityisen ikimuistoinen.

Kolmas mielen sopukoista esiin nouseva ottelu on vuodelta 2005. Silloin Nieminen pääsi ensimmäisenä suomalaisena pelaamaan Wimbledonin keskuskentälle. Ja hän oli vieläpä hilkulla voittaa Tim Henmanin, maailmanlistan yhdeksikön.

Suomalainen tennis sai ylennyksen luokkaa paremmaksi, kun viimeinkin tenniksen pyhätössä nähtiin härmäläinen muualla kuin katsomon puolella. Kaikkiaan Niemiselle kertyi urallaan neljä visiittiä keskuskentälle.

Arno Seiro
hs.urheilu@hs.fi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!