Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jarkko Nieminen hyvästeli Wimbledonin – yksi asia jäi tekemättä

Jarkko Nieminen hävisi Novak Djokovićille uransa viimeisessä Wimbledon-ottelussa

Urheilu
 
Peter van den Berg
Jarkko Nieminen kiitti Wimbledonin yleisöä, ja myös maailman ykköspelaaja Novak Djoković osallistui suosionosoituksiin.
Jarkko Nieminen kiitti Wimbledonin yleisöä, ja myös maailman ykköspelaaja Novak Djoković osallistui suosionosoituksiin. Kuva: Peter van den Berg

Jarkko Niemisen kämmenpalautus suuntautuu leveäksi. Kello on Lontoossa 14.42. Siihen lyöntiin päättyy suomalaisen toisen kierroksen ottelu Wimbledonissa Novak Djokovićia vastaan. Ja siihen päättyy myös Niemisen ura Wimbledonissa.

Serbialainen voittaa 6–4, 6–2, 6–3. Wimbledonin keskuskentän liki 15 000 katsojaa ymmärtävät, mistä on kyse. Seisten annetut aplodit ovat tavallista kovemmat.

Pelaajien välisen kättelyn jälkeen Nieminen antaa suudelman ensin kädelleen ja sitten pyyhkäisee sillä Keskuskentän nurmea. Nieminen heilauttaa kättään, vilkaisee lyhyesti keskuskentän yleisöä ja painuu sen jälkeen viimeisen kerran ulos kuuluisasta kentälle johtavasta ovesta.

"Ajattelin jälkeen päin, että olisin voinut ottaa ruohoa vähän mukaan ja laittaa sen kansiin", Nieminen kertoi.

"Oloni ei ole niinkään haikea, vaan iloinen ja onnellinen", Nieminen sanoi.

Välissä on ollut 16 vuotta. Vuonna 1999 Nieminen pelasi ensimmäisen kerran Wimbledonissa, juniorisarjassa. Silloin hän hävisi ensimmäisellä kierroksella Jürgen Melzerille vaikka voitti ensimmäisen erän. Itävaltalainen Melzer voitti koko turnauksen tuona vuonna.

Mutta Nieminen pääsi siitä huolimatta niin sanotulle mestarien illalliselle, koska hän oli poikien nelinpelin loppuottelussa Todor Enevin kanssa. Pari hävisi finaalin David Nalbandianille ja Guillermo Corialle vanhalla kolmoskentällä.

"Minulla on illalliselta kuva Pete Samprasin kanssa. Hän voitti kaksinpelin sinä vuonna", Nieminen kertoi.

Keskiviikkona Nieminen aloitti todella sähäkästi, ja hän mursi Djokovićin syötön heti kättelyssä. Pärjätäkseen suomalaisen piti kuitenkin pelata yli taitojensa, eikä se onnistunut kolmen erän rupeamassa.

Djoković mursi Niemisen syötön viisi kertaa ja arvioi oman esityksensä olleet "jotain 7 tai 8 tasoa".

Serbialainen arvosti Niemisen edesottamuksia tenniskiertueella.

"Jarkko on yksi mukavimmista kavereista. Tapasin hänet ensimmäistä kertaa Helsingin haastajatason kisassa (2004). Siitä lähtien hän on ollut minua kohtaan hyvin mukava", Djoković sanoi.

Kun Nieminen loi viimeisen katseensa keskuskentälle, Djoković antoi aplodeja siinä missä koko yleisökin.

Suomen tennikselle kuluneet 16 vuotta ovat kelvanneet enemmän kuin mainiosti. Nieminen on edustanut suomea hienosti Wimbledonissa kentällä ja sen ulkopuolella.

Ja kyllä Nieminen Wimbledoniin palaa.

Hän on pysyvä jäsen niin sanotussa Last 8 Clubissa, johon pääsee jäseneksi kaksinpeleissä vähintään puolivälieriin, nelinpeleissä vähintään välieriin ja sekanelinpelissä vähintään loppuotteluun päässeet.

Jäsenet saavat turnaukseen oman pääsylippunsa sekä pääsevät nauttimaan Wimbledonin tenniskeskuksessa sijaitsevan brittiläisen teehuoneen tyylikkyydestä.

Myös autonkuljetukset majoituspaikkaan on järjestetty. Kyllä siinä kelpaa palata joku päivä hyvin ansaitulle lomalle Lontooseen.

Arno Seiro
Lontoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!