Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaasu pohjassa Puolassa, vaikka vähän hirvittääkin

Jari-Matti Latvala pitää MM-rallin kovapohjaisista teistä

Urheilu
 
Miika Wuorela
Heikki Saukkomaa Lehtikuva
Jari-Matti Latvalan alkukausi on ollut vuoristorataa.
Jari-Matti Latvalan alkukausi on ollut vuoristorataa. Kuva: Heikki Saukkomaa Lehtikuva

Puolan MM-rallin erikoiskokeet mittaavat kuljettajien kanttia toden teolla. Keskinopeus kipuaa paikoin älyttömiin lukemiin.

Suomen MM-ralliin nähden yhdistävä tekijä Puolan osakilpailun kanssa on juuri nopeus. Viime vuonna kisan nopein erikoiskoe liidettiin läpi keskinopeudella, joka oli liki 137 kilometriä tunnissa, mikä koettelee jo "hyvän maun rajoja".

"Teiden luonne on sama, vaikka 80 prosenttia erikoiskokeista on nyt uutta. Pidän näistä teistä, koska pohja on kovempi ja tie säilyy tasalaatuisena kaikille. Suomeen verrattuna täällä mennään enemmän peltomaisemassa ja pehmeäpintaisilla teillä", sanoi Volkswagenin Jari-Matti Latvala.

Torstaiaamuna Latvalalla oli vielä täysi tohina päällä, kun toiset kuljettajat olivat jo riisuneet ajohaalarinsa. Volkswagen-kuljettaja puisteli päätään ja halusi varmistuksia valinnoilleen.

Vasta puolenpäivän korvilla mies oli valmis juttelemaan.

"Koitin parantaa auton kääntyvyyttä aamun testierikoiskokeella. En ollut siihen aluksi täysin tyytyväinen, mutta nyt ajatukseni ovat selkeytyneet ja kaikki on valmista", Latvala vakuutti.

"Pitää olla terävänä heti ekasta pätkästä lähtien, jos haluaa menestyä täällä", Latvala tiesi.

Latvala ajoi lopulta viidenneksi Puolan rallin avanneella 2,5 kilometriä pitkällä erikoiskokeella torstai-iltana. Hän hävisi avauserikoiskokeella nopeimmin ajaneelle tallikaverilleen Sebastien Ogierille tasan kaksi sekuntia.

Latvalalle kauden kuusi ensimmäistä MM-rallia ovat olleet todellinen sillisalaatti. Portugalin voiton lisäksi rallit eivät ole tahtoneet sujua miehen nuottien mukaan, mutta voitontahto yksittäisiin osakilpailuihin säilyy. Mestaruustaistelussa Latvala on jo antanut periksi.

Puolassa maineesta ja kunniasta ajaa kaikkiaan peräti kuusi suomalaiskuljettajaa. WRC2:ssa edustus on isoin, sillä luokkamenestyksestä taistelevat Jari Ketomaa Fordilla sekä Esapekka Lappi ja Teemu Suninen Skodilla.

Pykälää pienemmissä, WRC3 -luokan autoissa sinivalkoisia värejä kantaa Henri Haapamäki, ja Drive Dmack Fiesta Cupissa voittoa kärkkyy Max Vatanen.

 

Nelonen Pro -kanavat seuraavat Puolan MM-rallia.

Miika Wuorela
Mikolajki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?